Gå til sidens hovedinnhold

Carl Nicolaus Wedel Jarlsberg, jeg syns måten du omtaler dette på er ganske provoserende

Er det slik at tønsbergfolk virkelig ønsker seg flere «praktbygg»?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Siterer stamhusbesitter Carl Nicolaus Wedel Jarlsberg (TB 23.06.20): «Det er et en flott tomt som fortjener et praktbygg». Han understreker at mange er glade i området, og at det har stor verdi for tønsbergfolk.

Jeg tror og håper at jeg har mange med meg her, når jeg sier: Ja, vi er glade i området. Det har stor verdi for både tønsbergfolk og nøtterøyfolk med flere, fordi vi liker å gå tur der og nyte naturskjønne omgivelser i fred og ro, uten flere store bygninger.

LES OGSÅ: Her vil Carl Nicolaus bygge tinghus: – Det er en flott tomt som fortjener et praktbygg

La de få grønne områdene som er igjen i Tønsberg få være! Korten er et flott naturområde som fortjener å få være helt i fred. Og jeg snakker på vegne av både mennesker, dyr og insekter. Hvor mange ganger må dette gjentas? Du sier «blir det ikke tinghus, finner vi sikkert på noe annet». Er det strengt tatt nødvendig «å finne på noe» for å bygge ut dette fine stedet? Syns måten du omtaler dette prosjektet på, er ganske provoserende.

Er det slik at tønsbergfolk virkelig ønsker seg flere «praktbygg»? Det tror jeg mange ikke gjør. Spesielt ikke i på Korten. Folk trenger steder å gå tur. Det er godt med litt fred og ro, i en by som stadig bygges ut. Dette fremmer igjen god helse.

Les også

Tallene som viser hvor dyrt det er i Norge: – Enormt og økende

Lite hjelper det nok å skrive litt fornuftig her, for fristen for innspill gikk ut 12. juni. Den fristen gikk meg (en vanlig turgåer) dessverre hus forbi, som så mange andre slike frister. Flere har merknader til planene, står det. La oss håpe at mange kloke hoder har tatt til motmæle.

Kommentarer til denne saken