Det er SV-lagene i Færder og Tønsberg som samarbeider om dette arrangementet, som finner sted lørdag formiddag klokken 13, på Farmannstorvet.

– Selv om det er vi som arrangerer dette, så er dette et tverrpolitisk arrangement hvor også representanter fra de andre partiene vil delta og holde appeller, forteller Ellen Bering, styremedlem i Færder SV.

– Blir veldig bra

Hun håper og tror at dette kan bli en av de aller største politiske mønstringene i Tønsberg noensinne.

– Det er så mange som så tydelig engasjerer seg i det som nå foregår i Ukraina nå. som ønsker å komme sammen for å vise sin støtte. Så vi håper virkelig på en stormønstring lørdag. Kanskje til og med den største i Tønsberg noensinne, sier hun.

LES OGSÅ: Torp-sjef: – Vi vet ikke hvor mange som kommer, men vi er klare

Det vil som sagt bli appeller. I tillegg også kulturelle innslag. Artisten Aurora Aardahl Wegge skal opptre.

– Aurora. Hun kommer hit for å synge et par fredssanger. Det kommer til å bli veldig bra, sier Bering.

Dem som skal holde appeller er: Grete Wold (SV), Carl Erik Grimstad (V), Stine Næss Askjer (KrF), Daniel Ims (Ap), Lars Egeland (Nei til atomvåpen), Frank Pedersen (H) og Morgan Sæbø (Frp).

Også med interpellasjon

I tillegg til å arrangere denne støttemønstringen lørdag, kommer SV også til å ta saken opp Tønsberg bystyre på det kommende møtet 9. mars. Her i form av interpellasjon fra representant Heming Olaussen til ordfører Anne Rygh Pedersen.

Her spør Olaussen om ordføreren er enig at bystyret skal uttale en vedlagt tekst om det som nå foregår i Ukraina.

I den foreslåtte teksten gir Tønsberg kommunestyre uttrykk for fordømmelse av Russlands invasjon av Ukraina.

LES OGSÅ: Mariana (36) og to barn måtte flykte: – Dere må ikke tro på russisk propaganda

– Det militære angrepet på et sjølstendig land i Europa er et soleklart overgrep og et brudd med folkeretten, heter det blant annet her.

Teksten inneholder videre en forsikring om at «Tønsberg kommune er beredt til å ta sin del av ansvaret for å ta imot flyktninger som måtte komme til Norge som et resultat av krigen.»