Da dansingen ble avlyst fikk Marie (11) og Mille (13) en god idé: – Vil glede de små

Det var pappaen til Marie som kom med forslaget om å danse i andres bursdager. Marie fikk med seg venninnen Mille, og sammen blir de kjørt rundt til tilfeldige bursdagsbarn.

Det var pappaen til Marie som kom med forslaget om å danse i andres bursdager. Marie fikk med seg venninnen Mille, og sammen blir de kjørt rundt til tilfeldige bursdagsbarn. Foto:

De danseglade jentene ønsker å glede barna som feirer bursdag nå i en litt spesiell tid.

DEL

– Ideen kom da korona inntraff, og vi så at Marie (11) som er ekstremt glad i å danse, ikke lenger fikk holde på med dette. Også ble vi jo inspirert av å se videoer fra Italia der de underholdt hverandre på avstand, forteller Henriette Paulsen, Maries mor.

Bruker koreografien fra avlyst show

Marie fikk med seg Mille (13), og sammen har de allerede danset i åtte bursdager på to uker. Koreografien har de lært på Heges jazzballett.

LES OGSÅ: Har din organisasjon måttet korona-avlyse? Da kan dere søke om penger

– Vi bruker koreografien som vi har lært og brukt i tidligere forestillinger, men også koreografi vi skulle brukt i showet som ble avlyst, forteller Marie som er glad for at de får vise frem den nye koreografien de har lært.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Marie (11) og Mille (13) viser frem koreografien de har lært på Heges jazzballet.

Hensikten er å glede de små

I løpet av de kommende dagene skal de ut og danse i fire forskjellige bursdager til folk de ikke kjenner. Men helt ukjente er de ikke.

– Mamma la ut melding i Facebookgruppen til Heges jazzballett og sa at vi ville glede de små som har bursdag og ikke får feire. Så selv om vi ikke kjenner dem, har vi nok møtt dem på dansingen før, forteller elleveåringen.

Flere har spurt om de kan vippse jentene penger etter opptreden, men det ønsker de ikke.

– Hensikten var aldri å tjene penger på dette. Det var like viktig for jentene å få gjøre det de er glad i som å glede andre, sier Maries mor.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken