Tastefeil, eller…..

Det er veldig gledelig at styrene i Eik og FK Tønsberg endelig ble enige om formelt å satse på et elitelag. Det er garantert fornuftig dersom de forvalter muligheten på riktig måte. På litt sikt, vil det dette høyst sannsynlig akkumulere flere sponsorer, flere tilskuere og mer klingende mynt i klubbkassene.

Kanskje sammenslåingen en dag, resulterer i en ny «happening» på Gressbanen. Byene Sarpsborg, Kristiansund og Haugesund er idrettsbyer som beviser at samarbeid er fornuftig. Sarpsborg og Sparta ble til eliteserielaget Sarpsborg 08, Haugar og Djerv 1919 ble til eliteserielaget Haugesund FK, Kristiansund og Clausenengen ble til eliteserielaget Kristiansund FK. Eliteserielaget i ishockey Manglerud Star ble til etter sammenslåing mellom Manglerud IL og Star.

Da jeg leste TB, «smakte» jeg på navnet: FKT Eik Tønsberg. Hadde desken begått en tastefeil? Nei.

Ei heller er jeg dyslektiker. Hvem i villeste fantasi vil klare å uttale dette navnet uten å brekke tunga? Syns jeg hører banespeakeren som forteller at FKT Eik Tønsbergs spillere nr. 8 og 9, Knoll og Tott, begge har fått gult kort.

Nei, fonetisk er navnet ikke til å forstå for en som bare har fulgt norsk toppfotball i 60 år. Jeg mistenker at emosjonelle styremedlemmer kom fram til det kodede navnet en sen kveldsstund da de var slitne i hodet etter mange forsøk på enighet og svelging av diverse elefanter.

I mitt hode er klubbnavnet enten kun Eik Tønsberg, eller så hedrer elitelaget Norges eldste by fra 871 og benytter muligheten til å kalle det nye laget Tønsberg 871. Et kjapt navn ingen tar feil av.

Men det er vel utopi å tro at de gamle medlemmene i Eik vil begrave sitt kjære klubbnavn som så dagens lys 14. mars 1928. Jeg håper ikke søknaden er sendt Norges Fotballforbund. Menge med meg, håper ledelsen i klubbene tar en ny prat.

Og skulle Flint melde sin interesse om ett år eller to, må det være åpning for et fellesnavn som klart forteller hvor laget kommer fra. Nemlig idrettsbyen Tønsberg.