Dag Olav Høgvold som er styreleder for Ringshaug og Gårdbo vel, oppfordrer folk til å ta en strandtur denne helgen.

Det er riktignok meldt rundt 12 grader og regnbyger. Men for aktiviteten han inviterer til har det lite å si.

– Ifølge tidevannstabellen skal det være lavvann på dette tidspunktet, noe som passer bra for å plukke grunna ren for de skarpe skjellene, sier han.

LES OGSÅ: Nå er gråpapiret fjernet og barberskummet klart

Gå manngard

Det er Ringshaug og Gårdbo vel som i samarbeid med Østersdugnaden, arrangerer plukkedugnad førstkommende lørdag, fra klokken 11.00 til klokken 13.00.

Formannen ber folk om å ta på godt fottøy og møte opp ved strandkiosken.

– Ta på deg gummistøvler eller slitte joggesko som det ikke er så farlige med. Det kan bli noen timer i søle og vann. Ikke ta på deg penskoene i alle fall, sier han.

Planen er å gå på rekke som en slags manngard, og plukke alt av skallrester og levende stillehavsøsters de kommer over.

– Vi plukker bare stillehavsøsters. Det er viktig å få gjort jobben før den store badesesongen starter for fullt, sier han.

Omfattende problem

Det er første gang vellet og Østersdugnaden arrangerer dugnad sammen.

– Vi ble kontaktet av østersdugnaden etter Tønsbergs Blads oppslag om det økende problemet på stranda her, sier Høgvold.

Den saken kan du lese her:

Han er spent på hvor mange som dukker opp på dugnaden lørdag.

– Nå er det mulighet for å se hvor omfattende problemet her inne på grunna er, sier han. Vel vitende om at det største problemet ligger lenger ut i sjøen.

– Men dit slipper vi ikke til, da må vi ned å dykke, sier han.

Meld deg på arrangementet

For å kunne tilby deltakerne det utstyret som trengs under økten, ønsker han at folk melder seg på Facebook-arrangementet «Plukkedugnad på Ringshaugstranda».

– Jeg håper vi blir mange. Vi har fått mye positive tilbakemeldinger på at vi gjør dette. Både fra folk som bor i området og de som bruker stranda, sier han.

Østersdugnaden stiller med utstyr som tilhenger, hansker og nett til å legge skjellene i. De kjører også fangsten vekk etter endt dugnad.