Jeg er ikke utbygger og ikke politiker (dog passiv vara til kommunestyret i Færder for MDG), men kun en naiv gammel barnelege som trodde jeg visste hva demokrati er.

Så, Grøtvedt – hvem er folket?

LES OGSÅ: Dagens demokrati er ikke til for folket

Er det de som i valg stemmer inn representanter til storting og kommunestyrer, eller er de som roper høyt i avisspalter og kommentarfelt om sine interesser? Er det du som representerer folket som et selvoppnevnt talerør eller de kanskje 20 personene som har skrevet i TB om utbyggingen i Nedre Langgate og andre prosjekter? Selvsagt har man lov til å skrive nesten hva man vil om det som skjer i samfunnet. Men er det de som er «folket»?

LES OGSÅ: Politikerhets på nettet

Jeg trodde vi hadde et representativt demokrati i Norge der vi = folket velger våre representanter som tar avgjørelser for de fire årene de er valgt. Så kan de gjenvelges eller kastes. Vi har ikke et gatas demokrati i Norge der de som roper høyest eller skriver frekkest, bestemmer.

Og hvis folket er så misfornøyd, hvorfor velger vi ikke andre politikere, hvorfor får ikke partier som er mot blokker, men for saltak og smårutete vinduer 80 – 90 prosent av stemmene? Hvorfor er det største partiet ved valg de som sitter hjemme og ikke gidder engasjere seg?

Så, Grøtvedt – kanskje det er folket det er noe galt med?

LES OGSÅ: I Kommentarfeltland

Takk til Stine-Marie Schmedling for tanker i samme avis med tittel «I Kommentarfeltland» – ironisk nok. Helt glimrende, på kornet og elegant skrevet. Bare synd du ikke nevner kongen i Kommentarfeltland–Paul Grøtvedt–som alltid har rett og alle andre feil.