Min reise gikk via Sørby, der jeg hadde omstigning til bussen som gikk videre ned til Myrvang. VKTs buss 130 stoppet nesten foran inngangsdøren til kontoret der passet kan fornyes. Så langt var det positivt.

Konsulenten som hadde ansvar for passfornyelsen ga god service og var kundevennlig. Jeg måtte takke for god service både én og tre ganger. Vel ferdig skulle jeg reise hjem. Det ble en motsatt opplevelse: Da oppdaget jeg at det kun går én buss i timen. Det betød at vi måtte vente i en time eller gå opp til Sørby. Det er en slitsom affære for en person på 80 år med vonde hofter og rygg.

Jeg kan ikke fatte og begripe at et slikt publikumssenter blir lagt i "hutiheita" på landet. Her tas det ikke mye hensyn til eldre, funksjonshemmede og andre med bevegelsesproblemer. Å karre seg oppover fra Myrvang til Sørby i sterk sidevind en dag i mars er ille. Dette burde myndighetene tenkt på da de besluttet å legge politiets publikumssenter på Myrvang i Stokke.

Da jeg var der, oppdaget jeg at det var mange personer med små barn der. Vil vi virkelig ha det slik i Norge? Jeg foreslår at enten blir korresponderingen for bussene flyttet fra Sørby til Myrvang, eller at publikumssenteret legges til Tønsberg, Sandefjord eller et annet publikumsvennlig sted.