Macho-heltene i mål

Spillet er perfekt oppstykket og helt upåklagelig rent mekanisk.

Spillet er perfekt oppstykket og helt upåklagelig rent mekanisk. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Dette spillet er utvilsomt seriens høydepunkt.

DEL

Gears of War 3 gjør akkurat det samme som konkurrentene og forgjengerne, men pokker så godt. Det er vanskelig å forklare forbedringen med noe annet enn vage, svevende begreper som «takt og tempo» og «skytefølelse». Faktum er uansett at dette spillet er perfekt oppstykket og helt upåklagelig rent mekanisk.

Les anmeldelsen av Gears of War 2 her

Adrenalinet flyter

De ulike konfrontasjonene med den grimme romvesenrasen Locust er aldri for lange. Så fort ting begynner å ta av i tempo, får du hvile i form av lekre mellomsekvenser som holder spenningen oppe når tempoet er på bunn.

Kun rumensk trekkspillmusikk er mer irriterende enn lange, monotone skytescener, og utvikler Epic Games har lært en lekse eller to om spilltakt.

Dataspill

INTENST: Kampene i Gears of War 3 er spektakulære.

Resultatet er en spenningskurve som alltid flyter oppe i adrenalinland. Gears of War 3 er ikke veldig langt, men det er aldri kjedelig. Så får det bare være at fiendene stort sett er gjenkjennelige, eller at bruntonene fortsatt okkuperer store deler av fargepaletett.

Man skal ikke late som om man er noen andre enn seg selv, og etter fem år har denne serien endelig funnet en stemme.

Fantastisk spill

Kampene er også tettere og mer intense enn tidligere. Man tvinges til å være mobil for å ta ut spesielle fiendeposisjoner, unngå nærkampkyndige eklinger og knerte skumlinger som må tas ut på annet vis enn ved å feste skrapjern i pannelappen deres. Variasjonen fra å stå i skjul og skyte blindt på ruslebiffer uten smerteterskel er deilig.

Gears of War 3 er seriens utvilsomme høydepunkt. Eneren har kanskje bedre historie og toeren har kanskje noen actionøyeblikk som er hakket heftigere, men den jevne kvaliteten til dette spillet er helt fantastisk.

Dataspill

TEAMWORK: Lagkompisene er blitt glupe og selvstendige.

Det tredje kapittelet om Marcus Fenix og ruslebiffbanden hans er spennende fra start til slutt, og et høydepunkt av alt Epic Games har lært seg de siste fem årene.

Fullkomment

Dette er et actionspill som har det meste, og det skader ikke at det sannsynligvis er det peneste spillet på Xbox 360 så langt. Flerspillerdelen løfter opplevelsen fra et veldig godt skytespill til en fullkommen actionpakke, og det burde banalt nok være noe for alle her på et eller annet vis. Særlig den nye «Beast»-modusen brekker opp opplevelsen med herlig variasjon.

Dataspill

FANTASTISK SPILL: Serien har aldri vært mer intens enn nå.

Jeg har vært lite begeistret for Gears of War tidligere, og kommer neppe til å spille de to første spillene i serien på nytt, men har latt tredjemann sjarmere meg skrullete. Det blir nok feil å kalle Gears of War 3 modnere enn forgjengerne, men det hersker ingen tvil om at det er tryggere og bedre.

Gears of War 3 kommer i salg 20. september, kun for Xbox 360.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Les også: Den beste digitale spillbutikken

Les også: Ukas anbefalte iPhone- og iPad-spill

Les også: Anmeldelse av Men of War: Vietnam

Artikkeltags