De populære fikk velge: Smerten over å komme sist er så vond at den aldri gir seg helt. 

SKEPTISK: – Folk synes kanskje det er greit å la de populære velge fotball-lag. Lagene blir jo rettferdige, folk synes kanskje at det er noen som er bedre enn andre, at noen er mer verd, skriver Tage Aske Holskil.

SKEPTISK: – Folk synes kanskje det er greit å la de populære velge fotball-lag. Lagene blir jo rettferdige, folk synes kanskje at det er noen som er bedre enn andre, at noen er mer verd, skriver Tage Aske Holskil. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Noen valg er mer livsviktigere enn andre. 

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hvis du hadde studert guttegjengen som gjorde seg klar til å spille fotball på en fotballbane på Tjøme en gang seint på søttitallet, ville du sett et og annet flakkende blikk, nervøse bevegelser, skraping med sko i gresset. To rakrygga karer som målte gjengen nøye, noen var opplagte valg, men var du ikke blant dem svetta du, og jo nærmere du kom det å stå igjen aleine, jo mer krympa du deg. Smerten over å komme sist er så vond at den aldri gir seg helt.

På Ormeletbanen skulle du finne ut hvilken plass du hadde i verden. Banen som for de morsomme kalles Snakefield ground var en ujevn sak, som aldri gjorde noe for de teknisk gode spillerne, den var som skapt for entøtsjfotball, ja kanskje ikke det en gang for hvis du var heldig og kom til nyklipt bane og visste hvor alle høla var, hadde du jo en liten sjanse for å treffe den ballen som kom sprettende inn i sekstenmeteren fra en langpasning fra andre siden av banen. Det var som om midtbanen ikke fantes noen en ganger, ballen blei måka opp og ned på banen på måfå, men vi fikk springi en del i mellom da.

Hvis det bare var spill for å spille blei laga delt på samme måte hver gang, de to mest populære blei satt til å velge og blei du valgt sist så var det trist for deg, selv om du måtte leve resten av livet litt mindre verd enn alle andre.

Sånn er det visst fortsatt har jeg hørt rykter om, på skoler og fotballbinger. Selv om jeg trodde at alle var enig om at vi måtte gjøre livet for unga bedre for hver generasjon, lære av feila som blei gjort, for jeg synes virkelig det er feil å velge lag på den måten. Men folk synes kanskje det er greit, lagene blir jo rettferdige, folk synes kanskje at det er noen som er bedre enn andre, noen er kanskje mer verd?

Snakefield ground er nå belagt med plast, jeg var innom her om dagen, det lå en ball ute på banen. Jeg bare måtte ta et par spark, det var ikke det samme, jeg lurer på hvor mye mikroplast som finner veien inn i dagens fotballunger evt lunger? På andre forsøk fant ballen krysset, det kunne vært som før, men alt er annerledes. Jeg tror ikke jeg blei valgt sist, det har jeg i så fall lagt igjen på en mørk plass jeg aldri besøker. Jeg føler stor sorg over at jeg ikke husker hvem som blei det, jeg var tydeligvis alt for opptatt av meg selv. Men jeg føler med deg nå. Håper alt er bra.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken