Gå til sidens hovedinnhold

De rødgrønne eier utfordringene men ikke løsningene!

Robin Hood var min favoritt fortelling som barn, av mange årsaker, mest av alt fordi han jobbet for rettferdighet og frihet.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når jeg nå leser om det rødgrønne politiske prosjektet som også leder valget på meningsmålingene av valget, kan mye av utspillene og innsalgene minne mye om at de jobber for det min barndomshelt sto for.

Mindre forskjeller, vanlig folks tur og et sterkt distriktets Norge, dette blir fort en parodi av gode hensikter på veien til helvete.

Dette rødgrønne prosjektet kommer til å ende opp som selveste sheriffen av Nottingham, og det med tanke på hvor stort spriket er og hva de ønsker av forandring hver for seg politisk.

For det er mye lovord om hva som skal finansieres av goder og velferd, eu samarbeidet skal utfordres og det er bemerkelsesverdig mye «gratis». Dette i en tid der strømprisene er høye og på vei opp, mat prisene er på vei opp og mange råvarer har gått opp med 100 prosent, byggevarer innen tre er på vei opp og vi er fortsatt i en pandemi, for å nevne noe.

Dette vil ramme vanlige folk sin lommebok hver måned, og spesielt barne familiene og det baserer jeg på valgløfter, parti politikk med mer goder og penger til folk og uteblivelsen av løsninger som er forankret i perspektivmeldingen 2021, klimarapporten, rapporten om muligheter for alle 2019 og levekår i byer 2020 for å nevne noen.

Samtidig ser vi at mye av det rødgrønne prosjektet bygger på samme ideologi og innhold som det røde prosjektet som startet i Sverige i 2014, som brukes som eksempel av mange på hva som kan gå galt i vår tids politiske prosjekter. Bare se siste seks år, har Sverige gått fra å være fremst i Europa på å skape næring og arbeid til å være bakerst av de vest europeiske landene.

Nå skal ikke jeg påstå at mitt politiske arbeid er Robin Hood, men jeg holder definitivt til i Sherwoodskogen og gjengen der.

Vi kan ikke tillate i en vanskelig tid, der vi er i en pandemi, klimaet gjør det vanskelig ikke bare for mennesket men også naturen og tilgang på mat utfordres sterkt, det skal omstilles en hel bransje med over 200.000 arbeidsplasser, og ikke minst perspektivmeldingen 2021 viser at tæring overstiger næring før 2030 mye grunnet aldrende befolkning.

Dette vil kreve de største endringene av vårt samfunn i vår tid om vi skal fortsette som en god velferdsstat. Derfor må vi ha politiske ledere som kan lede og vi trenger fokus på hva vi skal skape sammen, offentlig som privat.

For de som sitter igjen med den rødgrønne regningen om få år, blir fort de samme som ønsket endring. Vi trenger ikke partier som denger løs på næringslivet og ulike samfunnsklasser, vi trenger ledere som samler alle og skaper noe for alle. For Arbeiderpartiet skal ha rett i en ting, sitt tidligere slagord, alle skal med!

Billig er ikke alltid bra, er det en reklame som sier, det kan også sies om politiske utsagn og ideer og her mener jeg det rødgrønne prosjektet!

Jeg ønsker forandring og en fremtid å leve av, også for mine barn, derfor skremmer dette prosjektet som nå kanskje skal overta styringen.

De eier utfordringene men ikke løsningene!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.