Bandet har, som det eneste i årets finale, valgt å ikke benytte seg av muligheten autotune, en teknologi som kan korrigere toner fra stemmer eller instrumenter.

– Men det ligger jo i jazzens natur at ting ikke er perfekt. Det er jo grunnen til at vi ikke bruker autotune. Blir ting for perfekt, blir det heller ikke musikk. Musikk handler om følelser, sier Martin Jarl Velsin fra Tønsberg,

– Så her vet man hva man får. Send oss til Liverpool, for da blir det akkurat så surt som dere hører det, spøker vokalist Vebjørn Mamen, som kommer fra Asker.

Én for mye

Eventyret startet i Tønsberg i 2014. Da startet bandet så smått med å spille på gata her i byen. Mye har skjedd siden den gang og nå spiller de for en unik sjanse til å vise seg fram for et gigantisk publikum.

Det er i Liverpool den internasjonale Eurovision-finalen går av stabelen i mai. Og skal Swing'it dit, dukker det opp en utfordring. Der er det nemlig kun lov med seks synlige deltakere på scenen. Det var ikke bandet – som teller sju personer – klar over fra starten.

– Jeg er overrasket over at alle har fått med seg at vi må kvitte oss med én. Vi har fortsatt tenkt å lure med oss den sjuende personen, sier Edvard Bondi Knowles fra Bærum.

Bandkollega Leif Peter Vilhelm Grahn fra Fredrikstad har forslaget klart til hvordan utplukkingen eventuelt kan avgjøres:

– Jeg er ganske god i stein, saks og papir, så jeg stemmer for det for å avgjøre saken.

SE BILDESERIE FRA BANDETS SHOW PÅ STØPERIET I FJOR:

Bildeserie

Det swinget på Støperiet lørdag kveld – se hvem som var på festen

Jazzens natur

Fram mot finalen dreier seg det om å skjerpe detaljene.

– Øving, øving, øving – og hvile. Og så skal vi få dette så bra som mulig og at det blir gøy for folk å se på, sier Håkon Kvam, som er fra Oppdal.

På dagene i Trondheim har de også fått til en spillejobb, for Lånekassen.

– Vi står i evig gjeld til dem, spøker Jan Ivar Ekroll fra Skodje.

Mye kan gå galt

Ekroll står for et av finalens bokstavelig talt med spenstige øyeblikk når han tar salto. Dette er blant det som faktisk kan gå galt, sier Håvard Mathisen Tanner, som kommer fra Skoppum, spøkefullt

– Jan Ivar kan brekke nakken, Edvard kan få vondt i knærne eller jeg kan knuse en kontrabass. Det er mye som kan gå galt. Men det har gått bra hittil, sier han.

Bare det å komme til finalen, er å vinne, understreker Martin Jarl Velsin.

– Vi skal bare kose oss og ha det gøy. Så håper vi at det smitter ut til befolkningen via TV-skjermene rundt om i Norge. Og hvis det smitter, vet man aldri. Det blir nok dans i salen og i de mange tusen hjem., sier han.

Finale i Liverpool

Swing'it er nummer sju på scenen av de ni artistene i finalen, som går foran 8.000 publikummere i salen og på NRK lørdag kveld.

Vinneren får representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Liverpool i mai. Den årlige musikkonkurransen arrangeres i år i Storbritannia.

Normalt er det slik at vinnerlandet får arrangere den neste konkurransen, men Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) ga den oppgaven til Storbritannia på grunn av situasjonen i fjorårets vinnerland, Ukraina.

Norge har allerede fått tildelt startnummer 4 i den første semifinalen, som holdes tirsdag 9. mai.