(Sandefjords Blad)

Det er ikke morsomt å sitte uten radio på E18 i store deler av Bamble, selv med testvinner DAB-adapter og riktig montert antenne. Det er mulig at det er for dårlige DAB-adaptere på markedet, men jeg heller vel selv mot at de høye herrer som markedsførte DAB-utbygging og var pådrivere for å kutte strømmen til FM-senderen, ikke har sett nok på kartet til å forstå at Norge har en annen topografi enn Danmark. Danmark har også DAB, men har valgt å beholde FM. Hurra for danskene!

Ifølge informerte kilder lyttet 67,13 prosent av befolkningen til radio i løpet av en gjennomsnittsdag i første kvartal i fjor. I første kvartal i år har tallet sunket til 57 prosent, ifølge TNS Gallup. Mer enn en halv million nordmenn lytter ikke til radio en gjennomsnittsdag etter at det nasjonale FM-nettet ble slukket.

Dette kan da umulig være en seier for teknologien og DAB. Beslutningen om å digitalisere radio ble vedtatt med bredt politisk flertall. Samtlige politiske partier stemte for, med unntak av Frp. Nå ser det ut som i hvert fall Senterpartiet som stemte for, har våknet. Telemarksrepresentanten på Stortinget, Åslaug Sem-Jacobsen, har stilt et skriftlig spørsmål til kulturminister Trine Skei Grande (V): «Vil ministeren ta initiativ til at Medietilsynet skal finne ut hvor mange som ¬hører på DAB, altså ikke digital lytting som inkluderer internett og mer, men faktisk DAB-lytting?»

Dette er et svært godt spørsmål som flere partier enn Senterpartiet burde stilt seg før de tok hovedsikringen til FM senderne.

Blir det like god tilgang til radiolytting ved å ikke sende på FM-radioer som de aller fleste har? Hurra for Norge som går først ( og kanskje sist) i verden med å slukke FM-nettet. Etter mitt syn en elendig forbrukerpolitikk med millioner av ubrukelige FM-radioer i de tusen hjem, hytter og biler som må kastes i søpla.

Heia, Arbeiderpartiet, Høyre, Sp, KrF, Venstre og SV! Jeg håper at Frp kan vinne frem i regjeringen for at FM-døden er en stor tabbe som bør reverseres.