Blank løgn fra TB

Bernt Aksel Larsen.

Bernt Aksel Larsen.

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel

«Tønsbergs Blads redaksjonssjef snakker ikke sant», skriver Bernt Aksel Larsen i dette innlegget.

DEL

La det være sagt med en gang, Tønsbergs Blads redaksjonssjef snakker ikke sant! I kommentaren «Fra Brunstad til Kypros» 9. april hevder hun at jeg ikke har villet møte avisens journalister ansikt til ansikt. Dette er blank løgn. Sannheten er at da jeg ble kontaktet av avisens journalister kom jeg fra en lang reise og hadde pådratt meg en alvorlig influensalignende sykdom med høy feber. Jeg forklarte mitt dilemma til avisens journalister, og fikk derfor spørsmålene oversendt skriftlig. Når avisen nå framstiller det som at jeg ikke er villig til å møte til intervju, samtidig som de er fullstendig klar over at jeg har vært syk i lengre tid, sier det litt om avisens holdninger til presseetikk.Så hvorfor gidder jeg under alvorlig sykdom bry meg om å svare noe som helst? Den årvåkne leser vil sikkert huske at jeg i høst også ble hengt ut av Kristin Monstad Lund. Jeg var da i England og fikk beskjed om at noen fra avisa ville ringe meg. De ringte aldri og det kom på trykk at de ikke hadde fått tak i meg. I ettertid hevder redaktøren at de hadde ringt feil telefonnummer. Denne gangen ønsket jeg derfor å sette himmel og jord i bevegelse for at journalisten skulle få utfyllende svar.
Det er for øvrig riktig som TB hevder at jeg har bodd i Hong Kong. I perioden 1992 til 1994 bodde jeg også i Russland. Internasjonal beskatning er mitt yrke og jeg vet en hel del om hvordan man investerer i disse land. Siden jeg ikke har noen lønn fra menigheten, og dekker alle mine utgifter selv, er det min kompetanse jeg lever av. La det være sagt tydelig og klart: Å blande mitt yrke med Brunstad Christian Church er ikke annet en spekulativt.

Jeg inngikk før helgen en avtale pr. mail med TB som ga meg rett til samtidig imøtegåelse i form av et innlegg. Jeg skrev da et slikt innlegg som ble oversendt avisens journalister. Mandag ble jeg kontaktet av redaksjonssjef Kristin Monstad Lund, der hun forklarte at det dessverre ikke var plass i tirsdagens avis til mitt stykke. Jeg gjorde da oppmerksom på at jeg hadde slik avtale skriftlig og at jeg krevde at mitt stykke fikk plass. Når TB tydeligvis hadde spalteplass til å bruke over 11 sider på saken kan vel Kristin Monstad Lunds henvendelse ikke karakteriseres som annet enn ren bløff.

Samme dag som den første saken kom på trykk, hadde jeg et åpenbart behov for å få publisert et tilsvar. Tilbakemeldingen fra TB var at debattsidene for neste dags avis allerede var redigert, og at man ikke hadde plass til mitt tilsvar. Avisen hadde altså trykket 11 helsider med sterke beskyldninger, men fant det ikke naturlig at den anklagede skulle få gi tilsvar dagen derpå, noe som er en helt grunnleggende rett i Vær Varsom Plakaten!

Redaksjonssjefen hevder at jeg lukker meg, trenerer og tåkelegger som best jeg kan. Sannheten er at jeg har respondert meget raskt på alle henvendelser. I en e-post fra mandag denne uka takker også avisens journalister meg for fyldig svar. Når den informasjon som TB ønsker er å finne hos andre kilder eller andre selskaper, har jeg på en ryddig måte bedt avisen kontakte riktig person. TB har da skrevet til disse personene at Bernt Aksel Larsen oppfordrer kilden å være åpne og besvare spørsmålene. Når så kilden likevel ikke vil gi fra seg informasjon, kommer det på trykk at Bernt Aksel Larsen tåkelegger. La også dette være sagt tydelig og klart; redaksjonssjef Kristin Monstad Lunds påstand om min tåkelegging er blank løgn.
På ett punkt er jeg imidlertid enig med Monstad Lund: Denne saken har ingen ting med BCC å gjøre. Dette framstår imidlertid som svært lite troverdig når hun i samme åndedrag nevner at BCC har fått stor makt i Vestfold blant annet fordi to kommunepolitikere bekjenner seg til BCCs trosgrunnlag. Jeg undres på om hun ville ment det samme dersom de to var i indremisjonen, eller for den saks del muslimer? Betyr dette at redaksjonssjefen vil sette søkelys på alle kristne forsamlinger i Vestfold som har troende i politiske verv?

TB har nå lagt ut skjemaer på nett hvor de oppfordrer hvem som helst til å anmelde meg for hva som helst og man garanteres full anonymitet. Avisen har gjennom mange måneder kontaktet mine tidligere eller nåværende ansatte, leverandører, kunder, konsulenter, osv. med spekulative spørsmål. For meg som lever av å tilby konsulenttjenester er det vanskelig å opprettholde levebrødet når flere journalister på heltid gjør alt hva de kan for å ødelegge mitt omdømme. Min næringsvirksomhet har ikke noe med BCC å gjøre, men på tross av all den informasjon TB har fått som underbygger dette, velger de likevel å konstruere en slik sammenheng. Jeg begynte med å si det, og vil gjerne også avslutte med det samme: TB farer med blank løgn!

Artikkeltags