Føynland barnehage må drives videre

Bærum Sykehus 29. desember: Vakre lille Cornelius kom til verden. Hun var 50 cm lang og veide 3.220 gram Fornøyde foreldre er Tina Maurstad Marents og Remi Marents. Foto: Privat

Bærum Sykehus 29. desember: Vakre lille Cornelius kom til verden. Hun var 50 cm lang og veide 3.220 gram Fornøyde foreldre er Tina Maurstad Marents og Remi Marents. Foto: Privat

Av og
Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Jeg er blant de mange som stemmer blått på Nøtterøy, og for første gang kan jeg komme til å angre bittert. Knappe to måneder etter valget legger kommuneadministrasjonen fram et forslag om å legge ned det røde huset i Føynland Barnehage sommeren 2012. Selv fikk jeg plass her i fjor. Ingen sa noe om at huset sto der midlertidig – før på første foreldremøte. Da Knerten ble vedtatt bygget ut, lovet Høyre-politiker Erik Holmelin med flere på et folkemøte at det røde huset skulle få stå til private Knerten Barnehage på Føynland står ferdig høsten 2013. Slik kunne hele avdelinger flyttes rett dit. Nå trues vi med å miste barnehagen vår sommeren 2012. Vi satser på at dere Høyre-politikerne nå støtter sitt eget forslag om å la det røde huset stå til Knerten er ferdig!

Får administrasjonen gjennomslag, kan barna våre bli flyttet vekk fra Føynland. For noen betyr det ny barnehage og skoletrening i feil skolekrets. De har nemlig bare ett år til i barnehagen. Flere av disse barna har allerede byttet barnehage både en og to ganger før. For et barn er dette like vanskelig hver gang og særlig når de nærmer seg skolealder og har etablert tette bånd til lekekameratene. Andre vil bli flyttet vekk fra Føynland for så å bli flyttet tilbake til Knerten i 2013. Hvor mange skifter av barnehage skal vi akseptere for barna våre for at politikerne skal spare penger og privatisere hele barnehageparken på Nøtterøy? Lite tenker de på at det er våre barn som skal bestemme hvor de skal på gamlehjem.

For mange familier betyr forslaget minimum to timer hver dag med henting og levering. Søskenpar vil bli splittet. De små som skal inn 2011 kan være heldige å få plass i det gule huset på Føynland Barnehage, mens størstemann må til Brattås, som han ikke har noe som helst forhold til. Hvordan skal jeg som mamma forklare det til sønnen min? Har jeg som Føynlands-mamma færre rettigheter til å gi barnet mitt en kvalitetsfylt hverdag i miljøet han er kjent? Og er det føynlendingenes ansvar å fylle opp en privat barnehage som mangler belegg? En annen konsekvens er at vi i familien må redusere stillingsprosent for å få denne kabalen til å gå opp. For aleneforeldre vil dette være umulig.

Vi har mange argumenter for hvorfor barnehagen vår skal få stå. Blir den nedlagt er det snakk om et løftebrudd av groveste sort, og vi aksepterer det ikke. Alt er IKKE glemt ved neste kommunevalg, og vi gir oss ikke på dette. Jeg oppfordrer kommuneadministrasjonen til å trekke forslaget sitt. Dette er en stor gruppe uskyldige barn dere forsøker å ødelegge. Så får dere heller spare penger på noe materielt. Og kjære Høyre-politiker, ville du gjort dette mot barnebarnet ditt dersom det var berørt?

Artikkeltags