Orwell og Ekeid

Av og
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

Arbeiderpartiets varaordførerkandidat på Tjøme, Svein-Erik Ekeid, mener at vi slett ikke går mot 1984-samfunnet, slik jeg skrev i min kronikk (TB 19/7). Nei vel, ham om det, men jeg vil anbefale Ekeid å telle antall overvåkingskameraer, fundere over hva datalagringsdirektivet innebærer, samt følge med i mediene for å avdekke hva George Orwell mente med begrepet «newspeak», der ord tillegges en ny virkelighet, slik som meningsinnholdet i for eksempel «rasist», «nazist» og «demokrati».
For nær samtlige medier i Norge styres nå av venstreradikale journalister og redaktører. Resultatet er blitt en politisk ensrettet presse vi aldri har opplevd maken til. Det finnes ikke lenger viktige opposisjonelle medier. Våre to TV-kanaler (en eies av A-pressen og den andre opptrer som om den var det), benytter enhver anledning til å forherlige Ap, samt underslå viktige nyheter, for eksempel at et stort flertall i alle viktige EU-land nå frykter for følgene av multikulturalismen, en av Aps hjertesaker.

Thorbjørn Jagland uttalte nylig at han ønsket å importere ytterligere 100 millioner afrikanere og arabere til Europa. Burde ikke nordmenn få vite hva det betyr? De som ikke følger med i utenlandske medier utsettes for en hjernevask som selv Orwell trolig ikke kunne forestille seg. I de siste ukene har et nærmest samstemt pressekorps, sammen med tilhengere av det Største politisk korrekte «store vi», karakterisert ethvert politisk utsagn som ligger til høyre for Ap for «høyreekstremisme», og helt legale ytringer mistenkeliggjøres over en lav sko.

Det jeg imidlertid spurte om i min kronikk, var hvorfor Ap ønsker å skape et samfunn som mange mener at ikke vil fungere. Det ville være fint hvis Ekeid kunne fortelle oss om hva som er Aps alternativ til 1984-samfunnet, for alarmklokkene ringer over hele Vesten, fra Utøya til London. Og Jonas Gahr Støre, som anerkjenner terrororganisasjonen Hamas, messer fortsatt sitt klippe, klippe. For ham er innenrikspolitikken en integrert del av utenrikspolitikken som igjen er underordnet sosialismens utopiske drøm om en ny verdensorden.

La meg imidlertid svare Ekeid konkret på spørsmålene i hans replikk:
Ekeid: Adjunkt Lexow opplever tydeligvis en helt annen type norsk ungdom enn den undertegnede er kjent med.
Lexow: Mulig det. Men jeg syntes ikke at våre personlige bekjentskapskretser er så viktige for den allmenne debatten.
Ekeid: Dersom Frps erfaring med unge mennesker i dag er annerledes enn Arbeiderpartiets oppfatning om unge mennesker, skyldes det kanskje hvem som rekrutteres som partiets ungdoms- og skolepolitikere.
Lexow: Det var ikke vakkert sagt om medlemmer av et annet parti. Men heldigvis for Ap har AUF en så snarrådige leder at han, straks skytetragedien på Utøya startet, gjemte fergen «Torbjørn», øyas eneste båt, bak en holme 9,6 km borte slik at den ikke skulle bli skadd.

Artikkeltags