Valgfrihet i Stokke

Av , , og
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Arbeiderpartiets Martin Torhaug og SVs Jan Magnar Antonsen beklager i et innlegg i TB at foreldrene i Stokke gis valget mellom barnehageplass og kontantstøtte for 2-åringene.Vi tror at de familiene som har valgt å ta ut kontantstøtte fordi det passer best for dem, er glade for å beholde valgmuligheten.

Martin Torhaug sa i kommunestyremøte at han var uenig med posisjonen i innføring av kontantstøtten, fordi det fører til at «flere, særlig kvinner holdes ute fra arbeidslivet, i stedet for å være i jobb og skape verdier for seg selv og andre». Verdien av å ta seg av sitt eget barn settes altså til null. Ja, du leste riktig: den settes til null!
Antonsen sa i det samme møtet at kontantstøtten «presser kvinner til å være hjemme». Vi trodde vi hørte feil, men utsagnet gjentas i Torhaug og Antonsens innlegg i TB.

Hvem presser disse kvinnene? Deres egne menn? Er ikke det et foreldet syn? Vi på høyresiden tror at foreldrene tar ansvaret for familien sin sammen, og vi tror at de som tar ut kontantstøtte velger det selv.
Ap og SV forsøker å skape et bilde av at dette er «kvinnefiendtlig» tiltak. Hva med alenemødrene som er i deltidsstilling? De kan ta ut delt kontantstøtte, nettopp slik vi fikk det presentert på TBs forside for litt siden. Er det ikke flest kvinner som er i deltidsstillinger? Og er dette da kvinnefiendtlig? Tvert imot. Det er tilrettelegging!

De er også bekymret for kostnadene. Men en barnehageplass koster flere ganger kontantstøtten per barn. Inndekningen er derfor etter vår mening allerede i orden.
Venstresidens argumenter er knyttet sammen slik: Kvinner og barn. Mannen omtales ikke. Våre argumenter er: Familie og barn. Dette er et tilbud til familiene. Menn tar også ut permisjon og er hjemme med barna. Vår målsetting er å gi familiene gode levekår, og vi tilbyr derfor frihet til å velge mellom kontantstøtte og barnehageplass.

Venstresiden synes at vi gjør alvorlig galt i det. Ikke rart, så lenge valgfrihet ikke er det som står deres hjerte nærmest; Aller helst skal alle være det offentliges ansvar fra vugge til grav.

Vi på høyresiden mener at valgfrihet er bra, og at familien selv er i stand til å vurdere hva som er det beste ut fra deres situasjon akkurat nå. Vi ønsker alle barnefamiliene i Stokke en god hverdag. Vi har barnehageplasser nok, og dere kan velge mellom kontantstøtte og barnehageplass, også for toåringene.

Artikkeltags