Nye, unge utbyggere i samarbeid med pengesterke banker har de siste 30 årene sørget for at Norges eldste by i dag ser ut som en spøkelsesby i tønsbergensernes øyne. De har aldri fått lov til å bestemme hvordan byen deres skal se ut etter nedleggelsen av Kaldnes Mek. Verksted.

Det er ikke noe stas år etter år å bli stoppet av turister en solrik sommerdag i byen vår som spør etter middelalderbyen. Eller «hvor finner vi Norges eldste by?» Da er det utrolig flaut å fortelle at du nå står midt i den omtalte byens sentrum. Og heller ikke noe moro å se vedkommendes ansiktsuttrykk. I slike øyeblikk er det utrolig flaut å bo i, eller ha tilknytning til, Tønsberg by.

Nå er det på tide at byens politikere våkner og oppdager hvordan Tønsberg er blitt ødelagt mens de har sovet. Det er rett og slett en tragedie. Nå har politikerne en stor mulighet til å rette opp galskapen sin ved å invitere tønsbergenserne til et stort møte om byens fremtid hvor innbyggerne får lov til å uttale seg. Jeg gleder meg til resultatet.