Dette er et fag der det grunnleggende i utdanningen og opplæringen er å sørge for å ta vare på sine gjester! Dere skulle bare visst hvordan de aller fleste i denne bransjen har slitt dag ut og dag inn for å holde bedriften i gang under pandemien!

I den ene enden begrenser man muligheten for å drive "butikk" for én gruppe, mens det på andre arenaer lempes det på de samme reglene. Hvordan ser man f.eks. for seg å kunne etterleve enmetersregelen der man kan slippe inn gjester "uten antallsbegrensninger", der konseptet i utgangspunktet kan være å danse på bordet og vimse rundt?

Som gjest på en kafé eller en restaurant har man et begrenset antall sitteplasser som lokalet er godkjent for, og det regulerer seg selv når alle bordene er opptatt, da er det fullt. Det er nødvendigvis ikke alle stolene som er i bruk engang til enhver tid, og jeg regner med at de som sitter rundt samme bord ofte kjenner hverandre, og omgås friere på andre arenaer.

Det er ofte til og med en hyggelig hovmester eller en ordensvakt som tar deg imot på et spisested, og kan henvise deg trygt til bordet! Så hva er problemet med å sitte sammen under normale omstendigheter på spisestedene våre? Nå får det være nok, slipp taket! Hver dag som går teller, og til slutt kan det være mange som ikke orker å "puste" lenger.