Slottsfjellfestivalen inntar byen neste uke etter flere års pause. Om du allerede har billett eller vurderer å kjøpe; her er alt du trenger å vite om årets festival.

Transport

Festival ligger i år på Kaldnes, det er cirka 12 minutter fra Brygga og 20 minutter fra jernbanestasjonen. Hvis du ikke føler for å gå, finnes det også elsparkesykler i byen.

Nærmest busstopp er «Kaldnes», og du kommer hit ved å ta 116B-bussen.

En kan for så vidt også kjøre båt. Dagpass eller døgnplass kan kjøpes ved Gjestehavna.

VI TOK TUREN RUNDT PÅ FESTIVALOMRÅDET EN UKE FØR DET BRAKER LØS:

Overnatting

Når det gjelder overnatting kan du sove i Camp Gunnarsbø i Gunnarsbøparken, midt i Tønsberg sentrum. For å bo her må du både ha campingpass og festivalpass. Personbillett koster 499 kroner, mens teltplass 3x4 meter koster 749 kroner. Du må ha begge disse for å sette opp eget telt. Teltplassbilletten inkluderer et miljødepositum på 300 kroner som du får tilbake ved godkjent opprydning og sortering av avfall på teltplassen.

Andre overnattingsmuligheter er Hotel Klubben, Quality Hotel Tønsberg, Gjestehavna og Airbnb.

Festivalområdet

Festivalområdet er nytt i år. I tidligere år har festivalen ligget oppe ved Slottsfjell, mens nå er festival som sagt på Kaldnes med Slottsfjell i bakgrunnen.

På festivalområdet vil det være en mathall, sju scener, food trucks og en hall som funker som både konsertarena og nattklubb.

Bak hallen vil «dasspalasset» være. Der vil det stå mellom 250 og 300 portable doer. Det er også bygget en platting like ved hvor du kan henge mens du venter på venninner og kompiser som er på do.

Det er plass til 18.000 på festivalområdet og 8000 inni mathallen. Det vil være et bredt utvalg av vin, øl og cocktail rundt om på festivalområdet, i tillegg til en rekke food trucks og annen mat.

Natten er landets største nattklubb og har en bar på 35 meter, og det er hit festivaldeltakerne vil dra når lyden fra hovedscenen har stilnet. Her er det 20 års aldersgrense.

Bildeserie

Slottsfjellfestivalen gjennom årene

20 års aldersgrense er det også på «Beach Club» og Pergola Lounge. «Beach Club» er stranden hvor det også vil være en flytende scene. Her kan festivaldeltakerne stå med vann til livet under konsertene.

Drikkevann kan man gratis få tak i ved vannstasjoner som står ved scenene. Det blir også rampe for rullestolbrukere ved Kongescenen og Baglerscenen.

Artister og underholdning

Det vil være cirka 40 artister og DJ-er på de ulike scenene, deriblant Dagny, DaBaby, Karpe og Galantis.

I tillegg til selve festivalen vil det være en rekke med andre eventer tilknyttet Slottsfjell. Blant disse er det «Oh My Slottsfjell Afterparty» på Oseberg Kulturhus, «Foyn Nightlife» på Foyn og «Walk in the park by Stasjonen» i Stolenbergparken.

LES OGSÅ: Opp mot 18.000 personer skal besøke festivalområdet. De fleste vil gå over gangbrua

Billetter og betaling

Festival og klubbpass for begge dager koster 2985 kroner.

Inne på området betaler du med vanlig bankkort. Det vil også være en kontantstasjon.

FÅTT MED DEG DENNE? Rapstjerne fengslet for gjengkriminalitet, nå er Slottsfjell-erstatteren klar