Denne festen utgår i sommer: – Velkommen tilbake neste år

FÆRDERSEILASEN: Nå er det klart, denne festen er utsatt til neste sommer.

FÆRDERSEILASEN: Nå er det klart, denne festen er utsatt til neste sommer. Foto:

Færderseilasen er nå innstilt og utsatt til neste år. Men Kongelig Norsk Seilforening (NKS) arrangerer en alternativ seilas nå i juni.

DEL

Det er NKS som nå opplyser dette i en pressemelding. Dette hele har bakgrunn i vedtaket fra 25.april, der myndighetene bestemte seg for å forlenge forbudet mot idretts- og kulturarrangement med flere enn 500 deltakere, fram til 1.september.

– Liv og helse kommer først

– KNS og samarbeidspartner Tønsberglivet har derfor besluttet at den planlagte Færderseilasen 2020, som hadde fått ny dato 14.-16. august, flyttes til juni 2021., heter det i pressemeldingen.

– Tønsberglivet og våre gode samarbeidspartnerne til festen i Tønsberg gleder seg til å ta imot alle seilerne til neste år. Selvfølgelig skulle vi gjerne møttes i år, men liv og helse kommer i første rekke. God tur på årets seilas i Drøbaksundet, og velkommen til Tønsberg neste år, sier Nick Sandberg i Færderfestivalen AS.

Men for dem som hadde gledet seg regattaen, har arrangøren likevel en hyggelig nyhet å komme med, en alternativ regatta.

Regatta ved Drøbak

– Det vil bli arrangert en «annerledes» Færderseilas i inneværende år, med start og mål i Drøbak. Seilasen starter lørdag 13. juni, og vil altså finne sted i den opprinnelige Færder-helgen.

Denne seilasen er åpen for singelhanded og familiemedlemmer fra samme husstand.

– Det jobbes med andre klasser dersom det blir mulig. I tillegg til ordinære løp vil det lages banealternativer som er tilpasset singelhanded og familie. Det blir imidlertid ingen arrangementer eller aftersail-treff i etterkant av seilasen.

– KNS er glade for at vi kan tilby en annerledes Færderseilas for alle som hadde gledet seg til den opprinnelige Færderseilasen. Dette får være en teaser til 2021, da vi lover å komme tilbake med en fantastisk Færderseilas i fullskala, forsikrer Anders Kristensen, generalsekretær i KNS.

LES OGSÅ: Frykter konsekvensene for sommerbyen Tønsberg: – Kommer til å se konkurser

LES OGSÅ: Koronaforbudet forlenges – dette blir avlyst

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags