Sammen med de syv andre arrangørene har Sandra Huseklepp brukt utallige timer på å gjøre klart festivalområdet de siste ukene.

Torsdag åpner dørene for den andre utgaven av Rockstream Festival i Ramnes.

Med 44 artister og band, gratis shuttlebuss fra Revetal og stort campområde, skulle man ikke tro at det kun er andre gang denne gjengen arrangerer festival.

Denne festivalen gir deg musikken du ikke vet at du ville like

(Saken fortsetter under bildet)

– I fjor kom det cirka 250 publikummere. Det er flere enn både Slottsfjellfestivalen og Stavernfestivalen hadde deres første år, så vi er optimistiske, sier Huseklepp med en liten latter.

Med det perfekte festivalværet; sol, men ikke så varmt at folk vil ligge på stranda, håper hun at de vil kunne få cirka 300 besøkende hver av de tre festivaldagene. Det skal i hvert fall ikke stå på innsatsen til arrangørene.

– Oppgradert området betraktelig sammenlignet med i fjor. Både frivillige og sponsorer har snekret og malt dag og natt for å få alt klart, forteller hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Ildsjeler

Rockstream Festival er en festival for rockeband som ikke står på de største scenene. Det har slått an.

– Vi ser det er et behov for en festival som oss. I fjor hadde vi en ledig plass, og vi fikk 150 henvendelser. I år har vi også band som kommer helt fra Canada, Island og Nederland, sier Huseklepp.

Det så mørkt ut, men RockStream redder festivalsommeren i Re

Ryktene om festivalen har spredd seg fort, og ønsket om å få spille der er stort. Det er også årsaken til at Huseklepp og de andre arrangørene faktisk kan gjennomføre festivalen i Re.

– Mange av bandene spiller gratis. Vi har et lite budsjett. Vi er bare ildsjeler som bruker feriepengene våre på dette, forteller hun.

– Det blir vel sagt at ingen går i pluss de fem første åra. Dette er nytt og folk trenger overbevisning.

De gjør det likevel, for de er selv musikere, som vet hvor vanskelig det kan være å få spillejobber.

– Dette er blitt et sted for nettverksbygging, og særlig de lokale bandene har stor glede av det også utenom festivalen. Vi støtter hverandre, sier Huseklepp, som straks er klar for årets festival.