Det har blitt en tradisjon å arrangere nyttårskonsert på Kulturhuset Elverhøy i januar hvert år. Gårsdagens konsert viste at det myldrer av talenter i Re. Først får de god hjelp av lærerne på barneskolene og ungdomsskolen. Så kan de få sangtimer og drive med teater på senteret der de også har tilgang til musikkstudio og mekkeverksted - altså et eldorado for fremadstormende ungdom. Slik bygger man et godt miljø!

Det er ildsjelene Frank Wedde, Knut Høydal og Sindre Gade Johnsen som sammen med gode hjelpere står bak konsertene. Gårsdagens band besto av Truls Gran, Bjørn Thomassen og Jostein Christensen. Vi fikk høre flotte sangere etter alder og nevner Amelia Larsen, Caspar Leander Solberg, Oda Marie Vivestad, Julie Bakke, Mathilde Skjeggestad, Ragnhild Elise Rivrud Jevanor, Nora Bøhle Sviland, Brynja Søyland, Benedicte Brudvik, Synnøve Lagarhus, Oda Jonetta Joberg, Anelle Gade Johnsen, Sindre Gade Johnsen, Charlotte Sofie Eliassen Holtung og Katrine Hallenstvedt Lid.

I tillegg opptrådde gitaristene Otto Junior Lagarhus og Mikkel Bergli samt fiolinisten Aurora Jonassen.

Ekstra hyggelig var det også å oppleve danserne Hillevi Hansen og Helene Salbu. Pål Johnsen stod som vanlig bak lyden, og Lina Kristin Erichsen-Kopstad tok bilder.

Artistene holdt et høyt nivå og fikk trampeklapp fra et imponert publikum som fylte Elverhøy til siste plass - akkurat 200. Ei dame sa i pausen at det var første gang hun hadde handla kaker med rennende mascara - så flott var forestillingen! Hyggelig også at to ordførerkandidater stakk innom - nemlig Frank Pedersen og Karoline Lie.

Et lite tankekors til slutt- dette lokalet skulle vært revet for 7 år siden da det ikke fantes penger… Nå står det som en majestet takket være ei dugnadsflink bygd og støtte fra lokalt næringsliv og har aldri vært så flott.

Og det kryr av talenter!

Tom Hansen