(Østlands-Posten)

En spesiell annonse ble tirsdag lagt ut på Finn.no. Ei hytte med ni soveplasser og en grunnflate på 75 m² til bare 10.000 kroner?

Ja, du leser riktig. Men det er selvsagt en liten hake. Eller for mange er den kanskje relativt stor.

Tomta følger nemlig ikke med, og hytta må demonteres og hentes. Og det må skje i løpet av høsten.

Må skje i høst

– Har du hyttetomt, men mangler hytte? Hytte selges tilnærmet gratis, innledes annonsen med.

Hytta ligger på Store Arøya i Helgerofjorden, cirka ti minutter med båt fra Helgeroa og Langesund.

– Vi har planer om å ombygge hytta samt føre opp et tilbygg. Ombyggingen krever at det meste av dagens hytte må fjernes. Det som selges er selve byggverket, i det alt vesentlige og slik den står på grunnmur og pilarer, står det videre i annonsen.

Du må selv besørge og bekoste demontering, fjerning og frakt, dersom du kjøper hytta. Inventar medfølger imidlertid.

– Kjøper må ta hele hytta, og ikke bare plukke deler. Terrasser, fundament og noen bærende elementer skal bestå etter nærmere avtale, heter det i annonsen.

Der opplyses det at den eldste delen av hytta er på cirka 35 m² og ble bygget i 1950, men totalrenovert i 1981. Samtidig ble et tilbygg på cirka 40 m² oppført.

– Kjøper må forplikte seg til å demontere og fjerne hytta i høst, etter nærmere avtale. Det er god dypvannskai ved hytta som fritt kan besiktiges utvendig, og innvendig etter nærmere avtale, avsluttes annonsen med.

Jon fikk grunneier, anonym melder og kommunen på nakken. Nå advarer han andre: – Vær veldig forsiktig i LNF

Idé fra Hovden

Det er Hans Jørgen Dahl som eier tomta og som står bak den noe utradisjonelle annonsen. Han forteller at ideen kommer fra Hovden der han kjenner til to tilfeller der dette har blitt gjort.

– I et tilfelle plukket de hytta fra hverandre, i et annet løftet og flyttet de hele hytta. Sistnevnte er selvsagt ikke mulig i dette tilfellet, sier han.

Dahl forteller at motivasjonen bak annonsen er gjenbruk av gode materialer.

– Vi skal altså bygge om hytta, og skal blant annet bruke fundamentet. Men vegger og tak må ned. Tanken er at noen kan ha bruk for dette, og hvis ikke må jeg bare hyre en entreprenør til å gjøre jobben.

Ettersom annonsen ble lagt ut i går tirsdag, har han ikke fått noen respons ennå.

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro eller håpe på. Men hvis ikke det skjer noen innen et par uker, begynner jeg på jobben selv. Men jeg tenkte at jeg fikk gi det en sjanse, sier Dahl.

Som presiserer at dette er en ombygging av hytta, og ikke riving.

– En del må stå igjen, det sier rammetillatelsen. Det er ganske strengt. Men det er, som sagt, mye bra materialer som kan tas vare på. Og kan det være til glede for noen, så vær så god.