Arrangøren for Klimabrølet i Tønsberg, Aslak Larsen fra Tønsberg og Færder Bibliotek, er klar for å ta imot artister, appellanter og folk til å brøle for klimaet den førstkommende fredagen. Det er Tønsberg og Færder biblioteks bidrag til Tønsberg kommunes plan om å ta del i det grønne skiftet.

Marianne Hartvåg og Loni Bjerkholt-Pedersen er konferansierer på arrangementet. De har allerede hatt generalprøve, og er klare til å ta imot folk med et program som består av appeller som er både morsomme og alvorlige harde fakta om klimaet, det kommer også til å være musikk på arrangementet.

Det har vært stor interesse for arrangementet og allerede er det nesten 1200 som har vist interesse.

Klimabrølet 30. august 2019

■ Partitipolitisk uavhengig arrangement som toppes med et digert fellesbrøl på Torvet fredag 30. august i en time fra klokken 17 til 18.

■ Arrangeres  i Oslo,Trondheim, Bergen, Stavanger, Røros, Tønsberg og Svalbard.

■ Målet er å «Gi mot til politikere til å treffe tiltak, slik at vi når 1.5-gradersmålet».

■ I Tønsberg er er det Tønsberg og Færder bibliotek som arrangerer Klimabrølet. Samarbeidspartnere er skjærgårdsmat, Tønsberg Sentrum, Pulserende Kystperle, Grønn Øy-festival, Uro, Røde Kors og Grønt Event som har prosjektledelsen på Økouka i Vestfold.

KILDE: Tønsberg og Færder bibliotek og Klimabrølet

 

Aslak Larsen oppfordrer folk til å møte opp til Norges største markering.

– Vi krever handling for vår tids viktigste sak: Klimaet! sier Aslak Larsen.

 

Målet med markeringen som foregår samtidig med markeringene i de fleste store byene i Norge, er at politikerne gjør tiltak slik at vi når 1,5-gradersmålet fra Parisavtalen. Denne spesielle markeringen skjer i hele 19 byer i Norge, hvor Tønsberg er den eneste byen i Vestfold.