Gå til sidens hovedinnhold

Derfor må 5G stoppes!

Artikkelen er over 1 år gammel

Myndighetene overser forskning om skadelig ikke-ioniserende stråling og kan ikke garantere for langtidsvirkningene, mener Grete Søgård.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, DSA, skal ifølge dem selv være statens kompetanseorgan for all stråling og øke kunnskapen om forekomst, risiko og effekt av stråling. I 2019 hadde DSA sendt ut 51 pressemeldinger. Kun én av disse (ref. 2. januar) handlet om 5G, hvor det sto følgende:

«Myndighetene vil følge nøye med på strålingen fra den nye 5G-teknologien som nå testes ut i Kongsberg og Oslo. Den nye teknologien vil trolig tas i full bruk etter 2020. Det er ikke grunn til å bekymre seg for at 5G er helsefarlig med den kunnskapen vi sitter på i dag».

Dette stemmer ikke, og jeg mener det er en ren ansvarsfraskrivelse fra de som har et overordna ansvar for å melde fra om stråling som skader helsa vår, og da barn og unges helse spesielt! Hadde de ansvarlige hos DSA valgt å lytte til alle de forskere og leger som nå advarer, lest de rapporter og forskningsstudier som viser at skader skjer selv langt under de grenseverdier DSA nå sitter og tviholder på, hadde de måttet innrømme at deres kunnskap kommer til kort, og dermed sett det nødvendig å gjøre det eneste riktige; forlangt at 5G stoppes umiddelbart.

LES OGSÅ: Betydningen av vanndamp og skyer som drivhusgass

Tør ikke gjøre noe

Dette tror jeg de vet – men ikke tør gjøre noe med, da det vil ramme så mange bedrifter, spesielt Telenor, som for øvrig også forsvarer enda mer trådløs teknologi tatt i bruk. Politikere, hvor er dere som nå har skjønt at dette er galskap? Er dere også villig til å la liv gå tapt, og la enda flere bli syke? Mange har allerede blitt det av AMS! Veier dere alle sammen kost/nytte, tenker dere kun vekst i øyeblikket og enda flere arbeidsplasser, og er dere ikke lenger opptatt av bærekraftig utvikling på sikt? God helse er en betingelse for at vi skal kunne bidra både i hjem og i arbeid, i samfunnet forøvrig! Det er mye flott prat om dagen, men liten fornuftig handling ser det ut for.

Apropos det å skape flere arbeidsplasser; det kommer vi nok til å trenge innen helsetjenesten. Vi bygger stadig større sykehus, som betyr at enda flere trenger helsehjelp. Bare det må være et sykdomstegn i seg selv. Jeg trodde for øvrig at man i dag var mer opptatt av å skulle forebygge, men for meg ser det ut som om det er mye større vilje til å skulle utvikle nye (vanedannende) medisiner (med ulike bivirkninger). Selv Kreftforeningen bidrar med mye midler til forskning på enda mer medisiner, men vil ikke bruke ei krone på forskning mellom kreft og stråling (EMF og RF) sier de. Det ønsker ei heller helseminister Bent Høie (H), som velger å tro på DSA.

Seniorrådgiver i DSA, Lars Klæboe, har på telefon med meg sagt at det trengs ikke forskes mer på den ikke-ioniserende strålingens konsekvenser. De vet nok, sier han! Er det derfor våre politikere ikke tror på alle oss som har erfart de negative konsekvensene ved den enorme mer-strålingen som vi nå er pålagt skal brukes i Norge? Det har blitt sendt inn utallige varsler til våre myndigheter, og til media, med ønske om en offentlig debatt omkring dette viktige temaet, men ennå har vi ikke blitt hørt.

LES OGSÅ: Her er strømmåler-motstanderne hos politiet: – Anmelder Skagerak Nett for trusler

Vi lytter til forskere!

Vi ønsker at barn og unge skal beskyttes mot unødig stråling, for ingen (ei heller DSA og Bent Høie) kan i dag forsikre oss om langtidsvirkningene ved bruk av trådløs teknologi. Vi, som nå ser på denne utviklingen med bekymring, har valgt å lytte til dyktige forskere, som lenge har advart om skadelig stråling fra trådløs teknologi (trådløse nettverk, nettbrett, mobiler, basestasjoner, AMS og nå 5G i forb. med smarte byer og smarte hjem). En teknologi som nå har blitt legitimt å ha i alle våre utdanningsinstitusjoner, i alle barnehager, på alle eldre- og sykehjem, på alle sykehus, overalt i samfunnet for øvrig. Ja til og med i «smarte» klokker til barn, babycalls og i flere leker.

Mye av dette burde vært forbudt for lenge siden, da kunnskapen har vært kjent i mange tiår! Er noen i tvil så les gjerne bøkene «5G og vår trådløse virkelighet – høyt spill med helse og miljø» og «Den usynlige regnbuen - Historien om elektrisiteten og livet », skrevet av Arthur Firstenberg, oversatt av Einar Flydal, som har en meget viktig blogg, og som jeg gjerne anbefaler foreldre og besteforeldre å følge med på.

Kommentarer til denne saken