Det er en egen type mennesker, som vi har reservert en helt spesiell plass i helvete for. Og du har garantert møtt dem. Det er de ondskapsfulle jævlene som rister i låste dodører.

Jeg har prøvd, virkelig, å forstå hvordan tenker, men jeg får det bare ikke til. Tenk deg godt om, driter du raskere når ukjente står og maser på deg, eller har det en tendens til å stoppe opp?

Hvordan kom jeg på å skrive en spalte om rasshøl som plager folk når de må gjøre sitt fornødne?

Jeg hadde en episode hvor dobesøk av medisinske årsaker var så smertefullt at jeg ikke kunne gjøre noe uten å gispe av smerte, eller rett og slett hulkegråte. Det var helt krise, og jeg tenkte at «Ok, dette tar tid, og jeg MÅ være alene, damedoen er ikke et alternativ, jeg må faktisk ta handicaptoalettet.

Så jeg småløp inn, låste i full fart og fikk revet av meg klærne. I det jeg får kastet meg ned på skåla, begynner en gjeng ungdommer å rive og slite i døra, dundre frenetisk, og prøve å dirke opp låsen! Så der sitter jeg, med tårene strømmende nedover fjeset, systemet blånekta, og jeg var livredd de skulle få opp den forbanna døra. Hvordan vet jeg det var ungdommer? Fnising og roping med stemmeskiftestemme er veldig avslørende.

Og det kan hende det irriterer meg litt ekstra fordi jeg ofte jobber på steder uten toalett, og er avhengig av å bruke et offentlig toalett, og det er frustrerende sjeldent man får gå på do i fred. Det er nesten hver eneste gang, at noen røsker og drar i klinka. Og jeg blir like stressa hver gang, det er så forbanna unødvendig, og så grusomt ubehagelig.

Det er faktisk ingen gode grunner i hele verden til å gjøre det, da er du bare et gjennomført rasshøl, og bør utsettes for diare mye oftere. Man SER om ei dodør er låst. Det er overhodet ikke nødvendig å kjenne på klinka. Og om du er veldig i tvil, kan du jo være et voksent menneske å teste klinka forsiktig?

Man er nå en gang ganske sårbar der man sitter, og det er ganske fortvilende å måte gå derfra med uforrettet sak, fordi noen ikke evner å ta bittelitt hensyn til folk rundt seg.

Er målet å markere at noen venter på utsiden? Gratulerer med å gjøre det vanskeligere for den som sitter der, da. Da fortjener du å vente.

Det koster så innmari lite å ta bittelitt hensyn til folk rundt seg.