Gå til sidens hovedinnhold

Det er ikke sløseri å hjelpe flyktninger

«Stopp sløsingen, hjelp flyktninger der de er, vi må integrere de som allerede er her før vi slipper inn flere.»

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette er kjente sitater fra flere politiske partier, og de gjenspeiles i deres statsbudsjettforslag.

Nå har SV lagt frem sitt alternative budsjett, og vi har prioritert de som trenger politisk handling aller mest. Det er de familiene som går til grunne i overfylte flyktningleirer, det er barna som snart fryser i hjel i en vinter skog mellom Hviterussland og Polen, og det er de enslige mindreårige som har fått satt sine liv på vent med midlertidige opphold i Norge.

Det er ikke slik at vi må velge, vi har ressurser til å både hjelpe der de er, vi har muligheter for å bistå med integreringen av de som bor her, og vi har mulighet for å gi flere beskyttelse for forfølgelse og krig.

Vi har ikke bare muligheter, vi har et etiske ansvar for å føre en human og solidarisk politikk. Når vi over mange år jobbet for å fremme menneskerettighet og kvinneaktivister i Afghanistan, som nå har flyktet til naboland med fare for egne liv, har ikke vi et etiske ansvar for å beskytte dem?

Dette er ikke sløsing, men en god og fornuftig politikk.

I SV sitt alternative budsjett så ønsker vi å ta imot de kvoteflyktningene FN ber oss om, vi vil gi husrom for tusen av de mange som er i leire, og vi vil ha en økt rettsikkerhet for de barna som bor i Norge. I tillegg så øker vi støtten til frivillige organisasjoner på området, flere rådgivere i skolen og styrker introduksjonsprogrammet i kommunene.

Så til slutt, denne politikken er ikke kun en utgiftspost i et budsjett, det er også et behov for arbeidskraft og levedyktige distriktskommuner. Vi er i behov av helsepersonell, bussjåfører, håndverkere og industriarbeidere som vi helt sikkert finner blant våre nye landsmenn og deres barn i fremtiden. Dette er å vise solidaritet, men det handler også om å skape og utvikle Norge som et lite land helt her i nord.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.