Gå til sidens hovedinnhold

Det er klart for puppebonanza!

Artikkelen er over 1 år gammel

De er mye omtalt. Alle har en formening om dem. Kanskje er de kilde til frustrasjon, kanskje er de kilde til mye glede.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kanskje, er de det du liker aller best med deg selv. Kanskje, prøver du å gjemme dem så godt du kan. Mange viser dem frem så godt de kan.

De er helt nødvendige. Knytter sterke bånd og gir næring til nytt liv. Sensitive, myke, og varme. I noen tilfeller, kan de kanskje til og med brukes til å gi innehaveren en viss type makt. Andre ganger, kan de brukes mot innehaveren og gi alle slags lite trivelige følelser. For noen kom de alt for tidlig. For andre kom de alt for sent. For noen, kom de når man tok aktive grep selv for å få det til. For noen har de kostet mye, for andre, har de kostet alt.

De er små, store, flate, lange, runde skeive, spisse, hovne, spretne, tunge, lette, faste, slappe, slitne, myke, harde, ømme, unge, ujevne, eller bare litt rare. De kan være for mye, for lite, eller rett og slett ingenting.

Les også

Anette har startet innsamling av BH'er: – Jeg skulle gjerne gitt alt de har behov for

Vi er så opptatt av pupper!

Vi elsker dem. Vi har så mange ord for dem, at det er lett å gå seg vill. Pupper, tutter, meloner, jur, boobs, ballonger, brøst, hyller, kattunger, jentene, søstre, valper, snøballer, myggestikk, sokker, pannekaker, bryster, barm, jugs, mugger, patter, melkespann, melkefabrikken, meieriet, brød, airbags, støtdemper, nussene, spener. Skjønner du eller? Vi er så opptatt av pupper!

Pupper er til og med politikk! Brystvortefrigjøring i sosiale medier, og redigerte pupper på reklameplakater. «Urealistiske» falske pupper på ex on the beach og seksualiserte pupper overalt. Ammepupper på vift på kaffe, og pupper i det fri i andre samfunn enn våre. En hel måned, dedikert til bryster i oktober.

Vi er SÅ opptatt av pupper, men likevel må vi minnes på å passe på våre egne. For de kjære puppene våre, kan snu alt på hodet, og brått, er du i en kamp mot døden. Så alvorlig kan det bli, om ikke puppene dine får det fokuset de fortjener, av deg. Vi er så heldig, at mange overlever brystkreft.

Les også

Bente (52) kjempet mot brystkreften: – Første gang jeg kunne gå opp på Signalen, begynte jeg å gråte av en slags overlevelseslykke.

Sjekk deg jevnlig!

Pass på puppene dine, i oktober, og resten av året. Sjekk deg jevnlig, og kontakt legen din hvis det er noe unormalt. Sjekk kreftforeningens nettsider, og oppdater deg på signaler du bør ha i bakhodet. Gjør det til en rutine å stryke over brystene dine i dusjen.

Og du? Bruk måneden godt. Les deg opp litt på brystkreft, behandling og senskader. Kanskje har du noen nær deg som rammes, og som setter stor pris på din bevissthet. Visste du, at senskader er vanlig? At kreftfri ikke betyr frisk?

Æsj, faen ta kreft. Nå stikker jeg inn på vipps og taster over noen kroner til kreftforeningen, det er tross alt oktober.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.