Gå til sidens hovedinnhold

Det er mye som er galt på Skallevoldstranda for tiden. Faktisk hersker det delvis anarki!

Artikkelen er over 2 år gammel

Siden bussfrekvensen ble økt til avganger hvert tiende minutt, har perlen Skallevold blitt et sted med stadig nye kriseløsninger fra Vegvesenet, Vkt og kommunens side.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det siste er at svære steiner er blitt lagt langs hele Skallevoldveien, slik at biler ikke lenger kan parkere her. I det fine sommerværet vi hadde noen dager i forrige uke, sirklet biler rundt og rundt for å finne en plass å parkere. Noen valgte til slutt å parkere i sideveiene...

Parkering forbudt-skilt er dessuten satt opp på begge sider av Skallevoldveien. Det skal innrømmes at det trengtes litt regulering av parkeringen langs veien, men dette kunne vært gjort ved enkle grep, uten å stenge all mulighet for å sette fra seg bilen.

Siste trekk fra ansvarlig myndighet er gyselige sperrebånd i gult og rødt som blafrer i den sterke sommervinden, til stor sjenanse for både syn og hørsel. Kjeglene som skal holde båndene oppe, blåser dessuten til stadighet over ende i den hissige vinden vi har for tiden, med det resultat at kjeglene ligger delvis i veibanen.

Besøkende til Skallevoldstranda har tydeligvis nå sett seg lei på denne innsnevringen av muligheten til å komme seg til stranda på de få gode sommerdagene vi har her nord.
Før St Hans-aften hadde noen tatt grep og rullet unna flere av de store steinene ved ett av busstoppene og til og med tatt ned ett av parkering forbudt- skiltene. En åtte-ti flere biler fikk dermed parkert, så de kunne være med på den flotte Sankthanshans-feiringa på stranda.

Les også

Trafikklærer frykter ulykker – her har VKT lagt bussholdeplassen midt i rundkjøringen


Men dette ble etter noen dager oppdaget av parkeringsetaten, og fredag var de på plass og ila bøter til bilistene som hadde parkert der det ikke lenger lå steiner og sperret. Jeg lurer på hva de tenkte, alle de som kom glade og fornøyde fra stranda utpå ettermiddagen fredag og fant en gul lapp med 900 kroner å betale på!

I sommer skal bussene kjøre nesten hele helgen 

Tønsberg kommune og staten har de siste årene betalt rundt 30 millioner kroner til hus - og hytteeiere langs Skallevoldstranda for å kunne rive alt av bygninger, for å bedre tilgangen for allmennheten. De få husene og hyttene er forlengst borte, og dermed også den regulerende effekten disse hadde på aktiviteten på selve stranda. Nå kjører privatbiler, bobiler og campingbiler helt ned til sjøkanten, og flere står der natta over.
Samtidig med at badende dagsturister altså opplever ikke å finne parkeringsplass, privatiseres stranda av ferierende bobilturister!

Kan ansvarlige myndigheter lytte velforeningen og naboer til stranda for å få gode innspill til bærekraftige løsninger?

 

Les også

En lørdagsettermiddag på Skallevold-bussen: – Det beste som har skjedd er at bussen går oppom sykehuset

 

Kommentarer til denne saken