Gå til sidens hovedinnhold

– Det er svært viktig at man har gode anbudsprosesser særlig i forhold til korrupsjon og vennetjeneste

Utbyggingen på fylkeshuset

Artikkelen er over 5 år gammel

Anbudssaken i fylkeskommunen blir tema i fylkesutvalget og kontrollutvalget.

TØNSBERG: – Dette er en typisk sak som er relevant for oss. Gode anbud er helt sentralt. Det er svært viktig at man har gode anbudsprosesser særlig i forhold til korrupsjon og vennetjenester, sier leder Kjetil Holm Klavenes (Ap) i fylkeskommunens kontrollutvalg.

Kontrollutvalget

Utvalget skal ha sitt neste møte 27. august. Klavenes regner med at utbyggingssaken blir tema på dette møtet som er det siste før valget i september.

– Jeg vil si ifra til vårt sekretariat om at vi får en sak på dette. Utfordringen er at saken kommer i sommerferien og at det eksisterende kontrollutvalget oppløses etter valget, sier Klavenes.

LES OGSÅ: – Sjelden jeg ser så klare brudd på reglene

Vestfold fylleskommune er i ferd med å bygge på fylkeshuset og får kritikk for å ha akseptert et tilbud som ekspert på offentlig anskaffelse, Marianne Dragsten mener skulle ha vært avvist.

Dragsten mener tilbudet fra Willy N. Andersen ikke er et forpliktende tilbud og at fylkeskommunen dermed har begått en ulovlig direkte anskaffelse.

LES OGSÅ: Delte ut millionoppdrag uten anbud

Fylkesutvalget

Opposisjonsleder Arve Høiberg (Ap) mener at denne saken må behandles i fylkestinget.

– Jeg regner med at fylkesordfører tar initiativ. Gjør han ikke det, vil jeg benytte min rett til å få saken på bordet i neste møte, sier Høiberg. Fylkesutvalget har møte 3. september.

LES OGSÅ: Inn i nettverk mot korrupsjon

– Det er ikke unaturlig at vi tar et møte om saken, sier fylkesordfører Per-Eivind Johansen (H).

Klavenes presiserer at kontrollutvalget har initiativrett og er ikke avhengig av behandling i fylkesutvalget for å få behandlet saken. Utvalget fulgte byggingen av Færder videregående skole tett.

– Har man ikke gode rutiner, er det ikke bra spesielt når det er bygg og anlegg som politikerne skal bruke senere, sier Klavenes.

Daglig leder i entreprenørselskapet LKC, Trond Nordseter er fornøyd med at saken blir løftet opp på politisk nivå.

– Jeg er glad for at saken blir behandlet i fylkesutvalget slik at den får en intern prosess. Vi må kunne forvente profesjonalitet i offentlige anskaffelser, sier han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.