Selv om jeg ikke er engasjert i politikk, og i utgangspunktet er nøytral til det politikerne finner på, reagerer jeg på den totale mangel på respekt og forståelse for den situasjonen uføre er i. Jeg begynte å jobbe da jeg var 15 år, men i 2017 var det slutt. For meg ble det en psykisk nedtur å ikke lenger klare å stå i jobb.

Jeg har vært igjennom utredning og behandling, Nav har konkludert med at jeg ikke er arbeidsfør. Så nå må jeg leve på en inntekt som er ca. 30 % lavere enn det jeg ville hatt i jobb. Og det er mye når utgiftene er høyere enn jeg hadde som frisk, og yrkesaktiv. Jeg hadde over 18 år igjen til pensjon. Men etter 40 sa kroppen stopp.

Det er visst min feil, for jeg har jobbet og stått på, i offentlig sektor. Men når du ikke klarer å prestere, så er det rett ut. Så i tillegg til at man kommer i en svært vanskelig situasjon, med helse og økte kostnader, så prestere noen å foreslå at uføre skal straffes enda mer økonomisk.

Dere som gjør det, prøv sjøl å leve i samme situasjon. Jeg har ikke valgt dette selv, og ønsker å jobbe da min siste jobb var i brannvesenet. Det var og er drømmejobben. Det å hjelpe andre mennesker er helt topp. Hvem er det som vil hjelpe oss uføre?