Gå til sidens hovedinnhold

Det nye fylket får i gave fra regjeringen et krav om å kutte opptil 100 millioner

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Prosessen med tvangsekteskap mellom fylkene som ikke ga nye tunge oppgaver får meg til å tenke på det gamle eventyret om keiserens nye klær. Tvangsekteskapet mellom Vestfold og Telemark er et faktum fra nyttår. Det nye fylket får i morgengave fra regjeringen et krav om å kutte opptil 100 millioner. Ingen går i fakkeltog mot en forverret fylkesøkonomi.

Legger man ned bussruter eller videregående skoler, øker folks engasjement. Aksjonsgrupper dannes og fakler tennes. Kommuneøkonomi handler om hvilke tjenester vi som innbyggere kan få. Vi i SV vet dette og hvert eneste år legger vi opp til en styrket kommuneøkonomi.

Fylkeskommunen har ikke andre inntektskilder enn de overføringene den får fra staten og brukerbetaling på enkelte tjenester som bussbilletter. Da blir 100 millioners spørsmålet hvor skal det kuttes? Er det i kollektivtilbudet så folk blir enda mer avhengig av bil? Hvilke videregående skole i Vestfold og Telemark mener regjeringa vi bør legge ned? Skal terskelen for å få tannbehandling bli enda høyere? Måten denne regjeringen håndterer regionreformen på gir grunnlag for følgende konklusjon.

Keiseren er naken.

Kommentarer til denne saken