De fleste av oss rister på hodet når vi leser om Trump-velgere i USA som forteller om hvordan landet deres er styrt av en slags «deep state», der hele systemet er ute etter å gjøre livet surt for Donald Trump, republikanere og ikke minst kristne mennesker. Et slags kameraderi mellom alle mulige slags folk, institusjoner og organer for å fremme en felles progressiv agenda.

Noen av dem går så langt som å påstå i fora på nettet at Hillary Clinton har vært med å drive et slags pedofilt nettverk der man utnytter barn som skal være basert i en pizzarestaurant i New York. Kanskje latterlig for oss, men en mann ble for et par år siden såpass overbevist om det han leste at han gikk inn i denne restauranten og begynte å skyte. Han fant selvfølgelig ingenting av det han forventet å finne der inne.

Tragikomisk, ikke sant? Vel, hva om vi snur blikket mot en norsk organisasjon med sin egen politiske agenda, som verken er valgt av folket eller er særlig nødvendig i det store bildet. En som blir finansiert av skattepengene vi betaler, som egentlig skal gå til politiarbeid, men ender opp med å finansiere razziaer på videregående skoler med både våpen og narkohund?

En forening som har så tette bånd til politiet at det til tider er umulig å vite om det er politiet selv eller denne foreningen som holder en presentasjon om rus på skoler? Eller en som er så gjennomsyret av dobbeltroller at når Norsk Narkotikapolitiforenings rolleblanding i politiet blir gransket av Politidirektoratet, ender personen fra Politidirektoratet som får saken opp med å være en tidligere leder av foreningen, og dermed konkluderer, sjokkerende nok, at det ikke noe samrøre?

Om ikke dette var dumt nok fra før av, har ting tatt helt av i det siste. Toppene i denne organisasjonen har nemlig følt seg RYSTET av at noen våger å synes at det de holder på med ikke er særlig samfunnsnyttig eller nødvendig, og derfor valgt å henge opp et par satiriske plakater som kritiserer ledelsen i NNPF. Så farlig var det, faktisk, at politiet valgte å anmelde saken. Prikken over i-en er at aktor selv er medlem av NNPF og dermed åpenbart inhabil. Hun mente selv at hun var habil, men retten avviste heldigvis saken.

Det må nok sitte en eller annen kommunikasjonsrådgiver i politiet som river ut håret sitt etter hele dette sirkuset. Politiet mister tillit for hvert år fra før av, og når de presterer å rote seg oppi denne røra av maktmisbruk tviler jeg sterkt på at det gjør inntrykket noe bedre. Og er det ikke litt interessant at de har både tid, ressurser og kapasitet til å både finne ut av hvem som hengte opp plakatene, men ikke minst kjøre saken i retten, men plutselig ikke har noe av dette til overs når folk blir rammet av alt fra svindel på nett til hatytringer?