Gå til sidens hovedinnhold

Dette er ikke krøkkete, det er enda en begrensning av kvinners frihet

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var så mye bråk. Vanskelig å høre hva du sa.

Hva var det du egentlig sa?

Selv om det ble helt stille så hørte jeg det likevel ikke.

Alt ble liksom overdøvet av et skrik.

Det var jo jeg som skrek, og det var du som ikke kom igjennom lydmuren.

Kan du føde ett barn så kan du føde to

En gang til

Kan du føde ett barn så kan du føde to

Hørte ikke

Kan du føde ett barn så kan du føde to

Høyere!

KAN DU FØDE ETT BARN SÅ KAN DU FØDE TO

Hæ men

Her går en mann hjem fra butikken med bare en arm,

han har amputert den andre

Ber du ham om å ta en handlepose i begge hendene

Kom igjen da mann, dette klarer du, det er det nemlig jeg som bestemmer

Du tar en i hver hånd, du klarer det, det er lett, bare se her

Se på meg,

Se hvordan jeg gjør det

Jeg vet hvordan du har det, det er lett, jeg bestemmer.

Kan du bære én pose kan du bære to.

Jeg kan ikke ta hensyn til deg og din situasjon

Det får da finnes grenser.

Du Ropstad du Ropstad, du er ikke grei, du tisser i buksa og skylder på meg, eventuelt så formerer du deg i en kvinnes vagina og forlater henne uten rettigheter til å bestemme hva som skal skje videre. Dette er ikke krøkkete, det er enda en begrensning av kvinners frihet til å bestemme selv, og faen ikke innafor.

«Det var litt krøkkete sagt» sier du i Politisk kvarter i P2 torsdag 17.01.

Huffda.

KrF-ere melder seg ut, og selv om de melder seg ut på feil grunnlag er jeg glad de melder seg ut etter dine utspill.

Det blir lovet tidenes 8. mars-tog, der skal ikke du delta regner jeg med.

For hva om du skulle komme til å forsnakke deg, si noe litt krøkkete om kvinners rett til å bestemme over egen kropp, hva om du skulle komme til å dumme deg litt ut igjen,

Hva om du skulle komme til å si ”Kan du ta en pikk så kan du vel ta to?”, hva om det skulle skje. Hva om du følte at du kunne bestemme dette også? Da kan du heldigvis komme deg unna med en Twitterstorm og et synkende medlemstall og så unnskylde deg med at det var jo litt krøkkete.

Som min kollega Jakob Semb Aasmundsen skrev på Facebook for et par dager siden: Altså, det er jo nå umulig for noen som bryr seg om kvinner, LHBT-personer eller innvandrere å stemme på noe lenger til høyre enn Arbeiderpartiet når dette blir resultatet.

For ja, at en (mannlig) politiker tar seg friheten til å bestemme over kvinnekroppen er som Hadia Tajik sier i debatt med deg, Ropstad, i Politisk Kvarter; forkastelig.  

Du, Ropstad, snakker om sorteringssamfunnet, at den omdiskuterte paragraf 2C er selve definisjonen på dette. Vel, apropos sortering, du sorterer vekk oppegående mennesker ved å uttale deg på vegne av partiet ditt, som du gjør i debatten. Det er kanskje det aller mest positive som kommer ut av dine uttalelser for tiden. For hvilken kvinne med respekt for seg selv kan anerkjenne og godta en slik politikk? Og hvilken mann med respekt for kvinner?

Du, Ropstad, snakker om at ”tvillinger hører sammen”, men hvem er egentlig du til å bestemme det? Og mener ikke partiet ditt også at en mann hører sammen med en kvinne og at en kvinne hører sammen med en mann? Er ikke det et høyst ekskluderende standpunkt å ta? Det er jo nesten som man tenker at man ikke kan ta på alvor det du sier, og det er jo litt leit, siden du er politiker og greier.

Jeg vet ikke om du er klar over det, men gode mennesker med makt, de deler på den makten. Sånn som Jonas Gahr Støre så fint gjorde i partilederdebatten på Gardermoen etter det krøkkete utspillet ditt, han sa ”Skal du avgjøre det, Kjell Ingolf Ropstad? Det skal jo kvinnen avgjøre. Det er det som er det historiske i vår lov.” Du vet, Ropstad, de fleste lærte allerede i sandkassa at det lønner seg å dele på bøtta og spadene. Det kan lønne seg å ikke sitte der ekskluderende og alene i ditt høye sandslott, men invitere flere med på leken.

I debatten i Politisk kvarter sier du også at du er redd for en selektering på bakgrunn av kjønn, det er kvalmt at du prøver å gjemme deg bak dette argumentet. Det er ingen gravid kvinne som ville velge å ta abort på bakgrunn av kjønnet til barnet. I så fall er denne andelen kvinner så liten at det ikke ville være et problem for samfunnet. Var dette bare enda en litt krøkkete uttalelse? I så fall må du gjøre sånn som de urolige, impulsive barna lærte på barneskolen, tell til ti, pust godt inn og ut og tenk deg om to ganger før du uttaler deg.

Dette er kvinner i en utrolig vanskelig situasjon, og her kommer du Overdommer Ropstad inn og gjør det enda vanskeligere for dem. Dette er første gang Norge strammer inn abortloven og begrenser kvinners frihet. Det er absolutt et skritt i feil retning og noe som ikke skulle vært nødvendig å engang diskutere i 2019. Grav deg ut av sandslottet ditt, ta på deg spanderbuksene og vær et ålreit menneske og en god politiker eller finn deg en annen jobb hvor du kan være litt krøkkete uten at det får konsekvenser.

Kommentarer til denne saken