Gå til sidens hovedinnhold

Dette var dagen den nye posisjonen brukte til å markere det ideologiske skiftet i byen

Kommunestyret 19. mai 2020 ble en øvelse i symbolpolitikk, med nedslående resultat.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det var dagen den nye posisjonen brukte til å markere det ideologiske skiftet i byen. Nå skal private helsetjenester avkles, private skoler avvises og politikerne skal ikke kunne engasjere seg i humanitære katastrofer. Det ble et møte mange vil huske lenge. Er det denne politikken flertallet av Tønsbergs innbyggere virkelig ønsket seg?

LES OGSÅ: Tordis og Erling mister hjemmehjelpen sin gjennom 10 år: – Hvorfor skal de ta fra oss denne muligheten?

Tønsberg Venstre er sterkt imot å frata omsorgstrengende deres kjente hjelpere, ikke minst i en tid preget av utrygghet for de mest sårbare. Vi støtter tiltak som skaper nye arbeidsplasser og vitaliserer byen, ikke minst i en tid med nedadgående spiral på begge felt. Vi ønsker en politikk som sier velkommen til en skole av internasjonal kvalitet. Valgfrihet som setter folk først. Venstre mener videre at å bruke penger på å utrede en utvidelse av Hogsnesbakken bør være unødvendig. Og vi mener det er riktig å vise støtte til barna som sitter fast i en grusom leir i Europa. Det mente ikke flertallet i kommunestyret.

Denne gjengen startet feiringen tidlig – pyntet til fest alt i natt

Venstre er et sosialliberalt parti, og vi setter folk først. Venstres representanter i kommunestyret, Suzy C.S. Haugan og Håvar Bettum, evner å se en sak fra flere sider. De har vist at de er villige til å snu noen steiner ekstra for å finne gode løsninger for innbyggerne. Venstre hører til i sentrum av norsk politikk, der er det for tiden ganske ensomt i Tønsberg kommunestyre.

Mer enn noen gang siden krigen trenger kommunens innbyggere en klok og innovativ politikk. Så når flertallet landet på å frata særlig sårbare innbyggere sine kjente omsorgspersoner, foreslo Venstre at det i det minste måtte være en utfasing. Da kunne de som ønsker det beholde en ordning de var trygge på. Men her sviktet både de røde og de blå med overraskende enighet. Dermed mister folk brått de kjente tilbudene. Ingen uvesentlig sak, da 40 % av kommunens samlede omsorgstilbud gis av private.

Anne viser musklene

Venstre mener dette er et helt feil tidspunkt for symbolpolitikk. Enten det gjelder å blindt følge partiboka, eller å stemme mot partiets ideologi fordi man har sagt ja til plass i posisjonen lokalt.

Vi oppfordrer nå våre politiske kollegaer til et bedre samarbeid på tvers av partilinjene fremover, til beste for innbyggerne. Koronakrisen krever noe mer av oss, og Venstre er klar til å bidra!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.