(Vestviken 24)

Det var på torsdagens generalforsamling i morselskapet Wilh. Wilhelmsen Holding ASA at Schnitler ga stafettpinnen videre til Carl Erik Steen (70). Oslo-bosatte Steen har tidligere sittet i Nordeas konsernledelse, og har og har hatt en lang rekke styreverv i norsk og utenlandsk næringsliv, bl.a. det belgiske tankrederiet Euronav, norske Belships ASA og Bertel O. Steen AS, der han også er medeier. Han har sittet i Wilh. Wilhelmsen-styret siden 2011.

Til den ledige plassen som styremedlem ble valgt Morten Borge. På generalforsamlingen, der bare et fåtall var fysisk til stede, takket konsernsjef og medeier Thomas Wilhelmsen Schnitler for hans mangeårige innsats i styret. Overfor Tønsbergs Blad bedyrer Husvik-bosatte Schnitler at han slutter helt etter eget ønske.

– Det er en tid for alt. Jeg har sittet 19 år i styret og over halvparten av tiden som leder, og er blitt 74 år, påpeker han.

LES OGSÅ: Thorstein i Wilhelmsen Chemicals kjenner på konsekvensene av nedstengingen: – Vi må være på hugget

Schnitler har også noen andre styreverv, og har ingen umiddelbare planer om å gi seg i disse.

– Jeg fortsetter enn så lenge. Det er tre små styreverv, bl.a. ett i Estland, der det er artig å være med i en annen forretningskultur, ett i et farmasiselskap og ett i gamle Drammen Slip, som har omstilt seg til å lage karuseller til å vikle opp kabler, forteller Schnitler.

Lokalt vil mange huske ham som sjef for industribedriftene Jarlsø Støperi og Kaldnes Mek. Verksted. Sistnevnte ledet han i årene 1983 – 1986. Deretter var han en periode sjef for hortensbedriften Anker Sønnak. På 1990-tallet var han i flere år leder av Kværners skipsbyggingsdivisjon, og var deretter toppsjef i Saga Petroleum fra 1998 til 1999. Schnitler var statssekretær i Næringsdepartementet under regjeringen Syse i 1989–1990 og vararepresentant til Stortinget for Vestfold Høyre 1989–1993. I årene 1994–1996 var han president i Næringslivets Hovedorganisasjon.