Gå til sidens hovedinnhold

Diktatur i nett og papiraviser

Nei mennesker er ikke noe hyggeligere med hverandre i disse koronatider enn de er til vanlig. Det er heller ikke noe verre.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lene Kjølner 30 januar skriver «Folk er hyggeligere med hverandre i pandemien, sies det. Jeg er usikker etter å ha lest kommentarfeltene."»

Nei mennesker er ikke noe hyggeligere med hverandre i disse koronatider enn de er til vanlig. Det er heller ikke noe verre.

Jeg har diskutert på nett i minst 15 år og det er akkurat det samme som det alltid har vært.

Er man uenige med hverandre så er det om å gjøre å slenge mest mulig dritt mot hverandre eller rett og slett trakassere andre mennesker.

Men jeg forstå ikke hva Lene Kjølner vil med dette innlegget sitt?

BAKGRUNN: Småpussa tastaturkrigere i kommentarfeltet

Om det er for å fortelle om hvor stygge folk er mot hverandre burde hun holdt seg for god til å beskylde andre mennesker for å være småpussa tastaturkrigere som diskuterer når hun ikke er enig i meningene deres.

Det som er problemet med mediene er ikke stygge kommentarer for disse kan moderator bare slette etterhvert. Problemet er at det sitter redaktører og andre i nett og papiraviser som glatt kaster leserinnlegg som de ikke er enige i. Man blir rett og slett sensurert av dem som driver avisene. Jeg trodde alltid før at mediene skulle være nøytrale og la alle meninger komme fram i deres avis. Men der tok jeg ganske feil. Nevner man innvandring kan man se helt bort fra å få inn leserinnlegg i Tønsbergs Blad. Jeg sendte inn et leserinnlegg til TB hvor jeg etterlyste svar på hvorfor pakistanere i Norge fikk gå i tog i Oslo på Pakistan sin nasjonaldag midt i en global pandemi hvor alt av 17 mai tog for norske barn ble avlyst.

Dette innlegget har aldri kommet inn. Jeg har skrevet flere leserinnlegg hvor man har blitt oppfordret til å sende inn svar å være med i debatten. Det kom ikke inn et eneste svar på det innlegget verken i papiravis eller på nett. Hvorfor oppfordrer TB folk til å sende inn å være med på debatten når de ikke legger inn noen svar? Norsk mediene skriver ikke et eneste ord om kriminalitet som begås av innvandrere eller asylsøkere. Dette blir dysset ned. Skriver man at man er forbannet over at alt er krenking mot våre nye landsmenn så kommer ikke innleggene inn. TV2 har en serie som heter «Norge bak fasaden».

Der klipper og limer de en tale fra Sian da de hadde krenkefest i Bergen. Så man oppfatter at det blir sagt noe helt annet enn man kan se i den originale filmen. Dette kan hvem som helst finne og få dette bekreftet. Så en diskusjon på tv i kveld om hvorvidt man blir sensurert i diskusjoner. Instituttet for Samfunnsforskning er bekymret for økende sensur i media. Så i Norge har man ikke mulighet til å få ting ut for en diskusjon om redaktøren eller andre ansatte ikke liker hva du skriver. Er dette virkelig et land med ytringsfrihet og demokrati når man kun kan skrive meninger som redaktører osv. liker og det er forbudt å sette spørsmålstegn ved innvandring? Diktatur kalles det.

Kommentarer til denne saken