Norsk Arkeologisk Selskap inviterer til foredrag

Sjakkbrikke funnet i Anders Madsensgate 3 i forbindelse med arkeologisk utgraving

Sjakkbrikke funnet i Anders Madsensgate 3 i forbindelse med arkeologisk utgraving Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Foredraget 11. oktober klokka 19 vil presentere Norsk Institutt for kulturminneforskning (NIKU) sine arkeologiske undersøkelser i Tønsberg fra 2015 til i dag.

DEL

InnsendtVi vil også få høre om de forskjellige metodene arkeologene bruker i arbeidet, det er visst ikke bare teskjeer som er arkeologens viktigste verktøy. Resultatene fra utgravingene gir et innblikk i middelalderens mange aktiviteter i Tønsberg. Men de arkeologiske funnene viser også til bruk av området helt tilbake til bronsealderen. De større utgravningene har bidratt med spennende funn der enkelte av disse, slik som den flotte sjakkbrikken (se vedlagt bilde), har fått internasjonal omtale. Alt dette har gitt ny informasjon om Tønsbergs betydelse som maktsenter gjennom middelalderen, og det omfattende handelsnettverket Tønsberg hadde med utlandet.

Kveldens foredragsholder er arkeolog Lars Haugesten, som er prosjektleder ved NIKUs kontor i Tønsberg. Han er utdannet ved Universitetet i Oslo og Universitetet i København. Etter å ha jobbet noen år i med utgravinger i København, begynte han å jobbe for NIKU i Tønsberg i 2015.

Norsk Arkeologisk Selskap (NAS) er en gammel forening, men ny i Tønsberg. Norsk Arkeologisk selskap ble opprettet i 1936, og har som formål å spre kunnskap om fortiden og fornminner. I tillegg til å støtte arkeologisk forskning i Norge og i utlandet. Dette gjøres gjennom tildelinger fra Arkeologisk Fond. Alle som ønsker det kan bli medlem i NAS, man trenger ikke noen forkunnskaper om arkeologi, kun interesse. NAS arrangerer foredrag med dyktige fagfolk, og arrangerer spennende turer til inn- og utland. I tillegg gir foreningen ut det det anerkjente arkeologiske tidsskriftet Viking.

Foredraget avholdes på Slottsfjellsmuseet og starter kl. 19.

Arrangementet er et samarbeid med Slottsfjellsmuseet og Vestfold historielag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags