NRKs Bjørn Hansen testet nytt foredrag for Tønsberg-publikummet

FOREDRAG: Bjørn Hansen (til venstre) og presidenten i Kiwanis Club Tønsberg, Statius Jansen, før NRK-kjendisens foredrag i Papirhuset i Tønsberg mandag kveld.

FOREDRAG: Bjørn Hansen (til venstre) og presidenten i Kiwanis Club Tønsberg, Statius Jansen, før NRK-kjendisens foredrag i Papirhuset i Tønsberg mandag kveld. Foto:

Av

NRKs Bjørn Hansen var i Tønsberg mandag kveld og testet ut foredraget «Et liv i NRK – tilbakeblikk på 30 år i fjernsynet». Og det er ingen tvil om at en opplagt og morsom Hansen og hans foredrag ble godt mottatt av de fremmøtte.

DEL

InnsendtDet var første gang han holdt dette foredraget.
– Det er vel det sjuende eller åttende året jeg er her. Dette er blitt som en tradisjon for meg, men fram til nå har de fleste foredragene mine handlet om USA og korrespondenttiden min der, forteller Hansen. Han legger til at det ikke er så veldig ofte han reiser ut og holder foredrag, men Tønsberg noen dager før 17. mai er på det faste programmet, og det håper han kan fortsette.

Startet med film

– Jeg møtte Bjørn Hansen første gang i Sverige. Vi var på Harry-tur, og jeg passet på å gripe tak i ham. Etter det har vi nærmest hatt en fast avtale, sier presidenten Statius Jansen i Kiwanis Club Tønsberg.

Fremmøtet var godt da den gamle NRK-profilen startet å fortelle om sine 50 år som journalist. Han begynte i avis, men fra slutten av 1970-tallet ble det TV, og det var da han etter hvert ble rikskjendis.

Han begynte i NRK 1. september 1978 og fortalte at det var stor forskjell fra journalistlivet han var vant med fra Arbeiderbladet (nå Dagsavisen). I starten var han politisk medarbeider, og den gangen ble det jobbet med gammeldags film. Nå er alt digitalisert, så Hansen kunne berette om en voldsom teknisk utvikling. Han har vært med på det meste.

Etter at han ga seg som politisk medarbeider ble han redaksjonssjef i Dagsrevyen, men han var ikke så glad i det administrative og gikk tilbake til journalistikken.

Fra 1990 ble det utenriks som gjaldt, og han var en periode korrespondent i USA. Han var med på å starte programmet U-riks i NRK og han fikk dekke en rekke store verdensbegivenheter. I tiden i USA kom han også borti sporet.

Jobbet til han var 70

Foredraget til Hansen ble på mange måter en gjennomgang av vår nære historie både nasjonalt og internasjonalt. Hansen spedde på med morsomme historier og anekdoter. Han skapte både latter og ettertanke med det han fortalte.

Bjørn Hansen røpet også at det innslaget han var mest stolt over var en reportasje om smittsom hjernehinnebetennelse fra Bergen, der innslaget gjorde at han faktisk reddet livet til en ung gutt.

Etter et langt liv i journalistikken og i NRKs tjeneste avsluttet Hansen sin karriere med valget av Barack Obama som president i USA. Da var Hansen en måned over 70 år. Da var han fornøyd etter et arbeidsliv som var temmelig spesielt og egenartet.

Kiwanis-ledelsen var svært fornøyd med at Hansen nok en gang tok turen til Tønsberg, og nok en gang kunne han høste fortjent applaus for et rikt og innsiktsfullt foredrag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags