Tønsberg sangforening feiret 173 år

Norges Fjelde ble avsunget

Norges Fjelde ble avsunget Foto:

Av

Tradisjonen tro feiret stiftelsen med en fest.

DEL

InnsendtDen 12. oktober 1846, ble foreningen dannet, og Tønsbergs sangforening er i dag Norges nest eldste aktive kor. Korets medlemmer og partnere møttes til fest med god mat og drikke. Det ble mye sang og godt samvær. I år som før i Nedre Langgate 50.
Klubbens utmerkede punchmester Magnus Aagesen ønsket velkommen. Vi åpnet festen med å synge Norges Fjelde. Den ble skrevet av H. Wergeland og tonesatt av H. Kjerulf.
Deretter ble ordet gitt til kjøkkenskriverne. Dagens rett var fårikål av årssau fra Vegårdshei. Kokt langsomt etter de beste tradisjoner og servert med potet, dampet gulrot og, nytt for mange, tyttebær. Det ga en flott syrlig smak til retten
Festkomiteen hadde laget vakre høstpyntede bord. Det ga en flott ramme rundt måltidet. «Kjæraste Brøder» , «Side by side», «Drink to me only» og «Nu går sista visan» var også på kveldes program.

Som avslutning på måltidet ble det servert kaffe og deilige ostekaker laget av vår aldri sviktende supporterklubb.
Det ble en flott aften med mange hjelpende hender og tusen takk til alle sammen.
Vi gleder oss allerede til neste stiftelsesfest, den 174. i rekken. 12. oktober 2020
Kunne du tenke deg å være med i et mannskor? Et godt sosialt felleskap hvor det å synge binder oss sammen? Noen smakebiter av vårt kommende program er Julekonserten i Sem Kirke den 18, desember, Domkirken 25. des, seminar på Saltø i mars, vårkonsert og korseminar på Bornholm i mai. Frister dette kan du send en epost til vår dirigent, Sven Tore Ringøen på stringoen@gmail.com. Vi snakkes.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags