Juletrefest i Borgheim Menighetssenter

SANG JULESALMER: Den hyggelige festen ble avsluttet med gang rundt juletre og viste at de godt voksne deltagere kunne de gamle og kjente julesalmer.

SANG JULESALMER: Den hyggelige festen ble avsluttet med gang rundt juletre og viste at de godt voksne deltagere kunne de gamle og kjente julesalmer. Foto:

Av

4. januar hadde Borgheim sin årlige juletrefest.

DEL

Tradisjonen tro holdt Nøtterøy Normisjon også ved dette årsskiftet juletrefest i Borgheim Menighetssenter. Denne gang var det tidligere domprost David Gjerp som var taler. Hans første utspill var at enkelte starter julefeiringen alt for tidlig, men avslutter allerede 1. juledag. Det er feil, sa han, og slo fast at julehøytiden hadde tre viktige elementer. 1. juledag, da Jesus ble født, Jesu navnedag åtte dager senere, og så tretten dag jul som heter Kristi åpenbaringsdag.

David Gjerp forklarte åpenbaringen med å vise til datidens vitenskap og om vismennene som fulgte stjernen og kom til stallen i Betlehem for å hylle barnet som skulle bli verdens frelser.  Dette ble så historisk at vår tidsregning ble til,  før og etter Kristus. David pekte også på juletreet i salen, som var pent pyntet, og fremhevet de mange lys, som skulle veilede oss gjennom livets gang.  Taleren avsluttet med at vi som kristne også har et ansvar for å bringe julebudskapet videre ut.

Festkomiteen sørget for en god bevertning med smørbrød og bløtkake. Ekteparet Ruth og Gudbrand Kjørven ledet musikk og sang, og Margit leste Kari Vinjes fortelling om Adrians hemmelighet. Den hyggelige festen ble avsluttet med gang rundt juletre og viste at de godt voksne deltagere kunne de gamle og kjente julesalmer.

Og helt til slutt stoppet gangen, og sangen lød: «Her står vi nå i flokk og rad om deg vårt skjønne hjerteblad. Å, hjelp at vi og alle må i himlen for din trone stå!»

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags