En skoleuke med et annet fokus

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Musikk Dans Drama arrangerer kulturfestival på Greveskogen videregående skole 12. – 17. mars sammen med Restaurant og Matfag.

DEL

InnsendtMan kommer så vidt innenfor hovedinngangen ved Greveskogen videregående skole før man ser tegn på at Grevefestivalen 2018 er i anmarsj. En elev, som virker altfor liten for instrumentet hun bærer, haster inn i et øvingsrom. Like bortenfor kommer en brennmanet og en sjøstjerne gående sammen med en liten fisk. Det er ikke en ekte fisk, men en skuespiller på vei til øving. Noen gutter bærer en tilårskommen rosa sofa inn i en black box- scene, der en dansematte er rullet ut, og fra hovedscenen i aulaen høres verselinjer fra Shakespeare. Snart er det festival.

I dansesalen, der det er speil langs en hel vegg, trenes det til danseforestillingen The Four Elements. Her planlegger de å ta oss med på en stemningsfull reise gjennom naturens kraft og magi. Et bredt spekter av dansesjangre kommer til syne; musikaldans, moderne, lyrisk jazz og klassisk ballett. I møte med mennesket settes de fire elementene jord, luft, ild og vann på prøve, og jorda kommer i ubalanse. Forestillingen berører temaer som utenforskap, indre og ytre maktkamper, sprudlende glede, livskraft og energi. Danselæreren Irene Brandvold lager koreografien sammen med dansere fra faget Scenisk dans.

Skrivekonkurranse blir forestilling

I et nesten underjordisk rom med svarte scenetepper, har tredjeklasse drama fått inn den vakre, rosa sofaen. De tolker tekster, så ferske, at de ble skrevet bare for noen uker siden. Fra tekst til scene er basert på et prosjekt der elevene ved Greveskogen vgs. har deltatt i en skrivekonkurranse. I år har utgangspunktet vært sitatene: «Ikke vær et ett – tall på jorden, bry deg om flokken din» (Per Fugelli), og «Vær deg selv nok» (Henrik Ibsen), hentet fra Peer Gynt. De beste tekstene i konkurransen har dramaelevene i 3. klasse tolket, og jobbet med å utvikle til scener. Resultatet vises som en hel forestilling i løpet av Grevefestivalen under regi av dramalærerne Lillan Strand og Jørunn Stormorken.

I en egen fløy i den store skolen, ligger den lille restauranten Grevinnen, og gløtter ut mot skogen. Her prøvesmaker klassen på Restaurant og Matfag menyen for neste uke. Da skal det serveres tapas til konsertopplevelsen Unplugged. Noen øver seg på lage den beste desserten, andre på den beste gitarsoloen. Sammen skal elevene gi en opplevelse av de sjeldne. En etter en skal retter serveres gjennom konserten Unplugged, der solisten står i fokus.

Shakespeare

For det blir ikke festival uten et mangfold i det kulturelle tilbudet. På scenen under den store lysriggen øves det til en modernisert versjon av Shakespeares Macbeth. Det er innleid profesjonell lyd- og lydtekniker, og mikrofoner skal testes. Musikklærer Dag Einar Eilertsen har komponert musikk, og dramalærer Camilla V.A. Hellern har lagt regi på 2.-klasses teaterproduksjon. De sier de lager en thriller om en seriemorder. Kanskje de kan konkurrere ned Netflix? I et lite rom bak scenen er det speil og lys. Her skal sminken legges. Hvordan sminkes en morder tro?

Den lille fisken fra tidligere har fått teatersminke på, og forteller at det blir fint neste torsdag når to forestillinger skal spilles for barnehager og skolebarn. Under havet er en nyskrevet historie om hvordan det oppleves å være fisk, når havet stadig fylles opp av menneskenes plast. 1. klasse drama og musikk har laget en forestilling, som de håper skal vekke barns engasjement for å stoppe oss alle fra å bruke mer plast enn vi må. I historien må den lille slørfisken Sløra lete etter svar på hvor all plasten kommer fra. Manus og regi er ved dramalærer Heidi Germann.

Noen lærere flytter en monitor, en vaktmester hjelper til med å henge sceneteppene riktig. Produksjonsgruppen har reist for å kjøpe kaffe og brus. På kjøkkenet lages det gryterett til dem som har mange timers øving foran seg i helgen. Det er mange hender og mange hoder, som skal jobbe sammen mot det store felles målet, som er Grevefestivalen, ledet av festivalsjefene Heidi Germann og Olav Brathagen.

Informasjon

Grevefestivalen spilles på Greveskogen videregående skole 12. - 17. mars 2018

  • 12.3 kl. 19.00 Danseforestillingen The Four Elements. Koreografi: Irene Brandvold og danserne
  • 13.3 kl. 18.00 Macbeth av William Shakespeare. Regi: Camilla V. A. Hellern. Musikk: Dag Einar Eilertsen. Koreografi: Irene Brandvold
  • 14.3 kl.18.00 Macbeth av William Shakespeare
  • 15.3 kl. 18.00 Unplugged Konsert inkludert tapas
  • 15.3 kl. 17.00 Fra tekst til scene. Regi: Lillan Strand og Jørunn Stormorken
  • 16.3 kl. 18.00 Unplugged Konsert inkludert tapas
  • 17.3 kl. 12.00 Under havet (Familieforestilling) Regi og manus: Heidi Germann
  • 17.3 kl. 13.30 Under havet (Familieforestilling) Regi og manus: Heidi Germann
  • 17.3 kl. 17.00 Plugged Konsert med samfunnsengasjerte rocketekster
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags