Tønsbergs Sangforening stemmer våren inn

Dirigent Svein Tore Ringøen sammen med deler av Tønsbergs Sangforening

Dirigent Svein Tore Ringøen sammen med deler av Tønsbergs Sangforening Foto:

Av
DEL

InnsendtI helgen var 23 sangere sammen med sin dirigent, Svein Tore Ringøen, på Saltøgården i vakre Bohuslen.

Saltögården byr på hyggelige stugor og en flott musikksal som passet koret ypperlig.

Tønsbergs Sangforening har etter hvert et rikholdig repertoar, med store variasjoner. Populærmusikk, kirkemusikk, tradisjonsmusikk, drikkeviser og alt som klinger godt med et mannskor. Koret har et motto, Tradisjon med Trøkk.

Øvelsene var varierte, med stemmeøvelser, visualisering, og selvfølgelig, med takt og god tone i alle fremføringer. Det ble arbeidet i tre dager, fra tidlig morgen til de sene nattetimer, for å forberede vårens konserter. Blant nyhetene er, Tango Naturell av Geir Lystrup, Det finaste eg veit av Hellbillies og Har du Fyr av Ola Bremnes. Dette blir bra.

Tønsbergs Sangforening gleder seg nå til vårens store og små sangoppdrag.

Her kan det nevnes;

17. mai. I forbindelse med salutten og flaggheisingen på Slottsfjellet, i festgudstjenesten i Domkirken og ved minnehøytideligheten i Minneparken.

Det blir også konsert i korets lokaler i Nedre Langgate i slutten av mai. Denne konserten er støttet av Tønsberg Kommune. Her blir gamle klassikere presentert sammen med nyere sanger som er tonesatt for mannskor. Dette blir spennende både for kor og publikum. Kanskje den siste i disse ærverdige lokaler, da eiendommen er lagt ut for salg.

Videopptak av Så Lunkar vi så småningom, under ledelse av Magnus Aagesen

Videopptak av Så Lunkar vi så småningom, under ledelse av Magnus Aagesen Foto:

I juni skal koret på gjestespill til Vega i Nordland. En øy så full av natur og opplevelser at det garantert vil inspirere koret til å yte sitt beste. Her blir det konsert i det nye verdensarvsenteret sammen med Vega Sanglag. Koret skal synge i kirken for konfirmantene og selvfølgelig skal vi innom sykehjemmet og underholde de gamle ærverdige Vegaværingene.

Koret skal dessuten være med og markere åpningen av den spektakulære Ravnfloget Via Ferrata, som åpner lørdag 8. juni. En fantastisk tur for de som ikke lider av høydeskrekk. Tibetanske sherpaer har laget en fantastisk klatrevei i fjellet Ravnflogen. Stien har et rekkverk av vaier som sikrer deltagerne. Derav navnet Via ferrata, eller Langs jernet, som det blir på norsk

Koret planlegger mange mindre sangbegivenheter i Tønsberg. De hører gjerne fra deg om du har noen ideer eller forslag til markeringer eller begivenheter koret kan være med å kaste glans over.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags