Da er utedoen på Nes offisielt reåpnet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtOnsdag 16.01 2019 på glatt føre og nysne så var det høytidelig rødsnorklipping ute i hagen på Nes sykehjem. De frivillige, Tore Samuelsen, Kirsten Samuelsen og Eldar Sveinung har sammen restaurert utedoen i sansehagen på Nes sykehjem – og de var selvsagt tilstede under åpningen. Det var Kirsten som klippet den røde snoren. De tre frivillige er tilknyttet seniorgarden i Flint idrettslag som gjør ulike oppdrag i Tønsberg kommune.

– Vi er en gjeng som møtes månedlig, og vi vil gjerne gjøre noe for andre, sier Eldar.

Kirsten er kjapp med å tilføye:

– Tanken er at vi ønsker å bidra i samfunnet, og i tillegg er det et sosialt og hyggelig møtested for pensjonister.
Hvordan kom så ideen om å restaurere en «utedo»? Utedoen kan ikke benyttes som do men er plassert i sansehagen på Nes sykehjem for å skape gode minner og historier for de som bor der, «alle har et forhold til en rød utedo» sier tjenesteleder Bodil Bøe Bettum. En av de frivillige på Nes, Laila Bruskeland som har fysisk trim for pasientene hver uke, tok opp med tjenesteleder etter et besøk i sansehagen at den utedoen burde shines opp litt. Og dermed tok hun kontakt med seniorgarden som syns det var et artig lite prosjekt de kunne ta på seg.

– Hva har dere gjort i restaureringen?

Tore Samuelsen, som er tidligere elektriker og regnes for å være den mest handy av de 3 svarer at både kledning, ny shingel, nytt tak, og ny maling har blitt utført. I tillegg har de laget nytt dolokk, og dolokksnellen er dreid og satt på.

– Ikke glem å si at vi har skrudd fast lokket slik at ingen kan falle for fristelsen å benytte seg av doen, humrer Eldar. Snekringen har Tore stått for, og malingen har Kirsten og Eldar tatt seg av.

– Resultatet er kjempeflott, uttaler Bettum , og kongefamilien har selvsagt fått sin plass på veggen - det er det de som bor på Nes som har hatt et prosjekt med å få hengt opp.

– Vi er så uendelig takknemlig for frivilligheten generelt og rausheten som dere 3 har for å ville gjøre noe meningsfylt, sier Bettum i åpningstalen før den røde snoren klippes.

– Tusen takk for den jobben dere har gjort for oss – til stor glede for alle som både bor her og jobber her – håper at dette ikke blir vårt siste felles prosjekt.

Og ifølge de 3 blir det ikke det:

– Vi har allerede sett på at det hønsehuset dere har her i sansehagen også burde restaureres, uttaler Tore med et smil om munnen.

Så da er det bare å glede seg til vårens prosjekt, både de som bor på Nes, de som jobber der – og hønene som skal få seg et nytt hjem!

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags