Kong Ubu kommer til Papirhuset

Klare til kamp Line Kaupang, Dagrun Anholt, Anne E. Bergseng og Madeleine B. Herholdt

Klare til kamp Line Kaupang, Dagrun Anholt, Anne E. Bergseng og Madeleine B. Herholdt Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Thesbiteateret med Frode Gjerløw i førersetet er premiereklare på Papirhuset.

DEL

InnsendtRegissør Frode Gjerløw, opprinnelig fra Stokke, er for anledningen hentet hjem fra London. Med seg på laget har han de fire skuespillerne Dagrun Anholt, Line Kaupang, Anne E. Bergseng og Madeleine B. Herholdt. Sammen har de jobbet med stykket siden 1. september. Stykket har premiere torsdag 11. oktober på Papirhuset.

Foto:

Hvem er Kong Ubu?


Her snakker vi om en vulgær mann som har styrtet tronen, som har drept både sin fiende, sine venner og en bjørn. Vi snakker om Kong Ubu – selve personifiseringen av stormannsgalskap. Du kan vente deg samtidens farse og klassisk tragedie i skjønn harmoni. Det er vanskelig å ikke la seg forbause over hvor forut for sin tid forfatter Alfred Jarry var i 1896.

Rompeslav/Madeleine B. Herholdt

Rompeslav/Madeleine B. Herholdt Foto:

Stykket var en satirisk bombe som markerte overgangen fra de store monarkiene til den moderne verden, og er en tordnende kritikk av hvordan makt utøves skjødesløst overfor de mange som styres av - og også ofte støtter makten.

Far Ubu/Dagrun Anholt

Far Ubu/Dagrun Anholt Foto:

Her er det hentet inspirasjon fra Kim Jung-Uns blomstrete propaganda, Vladimir Putins machokomplekser, og selvfølgelig Donald Trumps absurde kaos, ustyrlige temperament og mangelfulle logikk. 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags