Konsert i Slagen kirke med Kåre Nordstoga

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag kveld inviterer Klingende kirkelandskap i Tønsberg til konsert i Slagen kirke med Kåre Nordstoga som til daglig er ledende domkantor i Oslo.

DEL

INNSENDTPå programmet står et fargerikt knippe med verker av Mozart: Fantasi i f-moll (KV 594), Bach: koralforspillet «An Wasserflüssen Babylon» (BWV 653), Franck: Choral nr. 2 i h-moll, Messiaen: «Combat de la Morte et de la Vie» og Widor: 1. sats fra Symfoni nr. 6. Dette må med all rett betegnes som et program som åpner opp for alle orgelets sluser.

Kåre Nordstoga er en av Norges mest aktive konsertorganister. Først og fremst har han konsentrert seg om det klassiske orgelrepertoar fra Bach til Messiaen. Gjennom sine omfattende konsertserier i Oslo Domkirke har han vært med på å profilere et av våre ledende kirkemusikalske miljøer. Nordstoga har hatt konserter i blant annet domkirkene i Berlin, Helsinki, Riga og Åbo, St. Paul's Cathedral i London, Notre-Dame i Paris. September 2003 gav han en Bach-aften i Tokyo.

Enten Kåre Nordstoga er solist eller akkompagnerer, er han høyt skattet. Han utstråler et spill der teknikk, tolkning og temperament danner en kunstnerisk syntese – raffinert, engasjerende og mesterlig. Nylig utnevnte kongen Kåre Nordstoga til ridder av St. Olavs orden av 1. klasse.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags