Tønsberg-roere til junior-VM

Lars Jørann Lindgren, Isak Vartdal-Gjerde og Ida Kyvik Sandvik fra Tønsberg Roklub skal representere Norges Roforbund i JVM

Lars Jørann Lindgren, Isak Vartdal-Gjerde og Ida Kyvik Sandvik fra Tønsberg Roklub skal representere Norges Roforbund i JVM Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tre roere fra Tønsberg Roklub er med i junior-VM i Tsjekkia denne uken.

DEL

INNSENDTTre roere fra Tønsberg Roklub har denne våren kvalifisert seg til å representere Norge i junior VM i roing i Racize i Tsjekkia 8. – 12. august.

Isak Vartdal-Gjerde og Lars Jørann Lindgren fra Tønsberg Roklub sitter i 4x sammen med Nicolai Enstad Haraldseth (Horten Roklub) og Diderik Søby Skjønhaug (Sarpsborg RK). Denne båten var i junior-EM i Frankrike i mai og gjorde et bra mesterskap, men det er høyt nivå internasjonalt og vanskelig å nå helt til toppen. Det har vært flere kvalifiseringsløp og det er prøvd flere kombinasjoner etter det, men den siste kombinasjonen ble endelig tatt ut medio juli og de har fått trent masse sammen etter det. 

Ida Kyvik Sandvik fra Tønsberg Roklub sitter i 4x sammen med Karoline Mash (Drammen Rk), Karoline Berset (Aalesund Rk) og Mia Falck (Horten Roklub). Det har også i denne båten vært flere uttaksløp og kombinasjoner som er prøvd og i junior-EM i mai rodde Mia Falck singelsculler og Marie Andrup-Næss (Tønsberg Roklubb) satt i 4x. Marie ble dessverre syk ved uttak og ble ikke tatt ut videre for representasjon. Båtsammensetningen som skal ro i JVM rodde også nordisk mesterskap tidlig i juli hvor de tok sølv. 

Det er gøy at det kommer nye junior-roere som klarer å kvalifisere seg til representasjon internasjonalt. Tønsberg Roklub er 100 år i år og vi har stor aktivitet både i topp og bredde. Tre senior-roere i klubben har over flere år kvalifisert og deltatt i internasjonale mesterskap. Denne sesongens foreløpige representasjon for senior har vært Ask Jarl Tjøm i World Cup og u/23 VM (han ble dessverre syk under u/23 VM), Adrian Lindgren har vært med i u/23 i 2x og Jørgen Mjøs Nilsson i World Cup i 2x.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort. Send oss noen linjer med bilder fra et arrangement som du ønsker å dele i TB.

Artikkeltags