Gå til sidens hovedinnhold

Disse reglene gjelder i Tønsberg og Færder

Nye regler trer i kraft natt til fredag 5. mars. 1. april vedtok regjeringen en forlengelse av tiltakene.

• Serveringssteder stenger. Restauranter, kafeer, barer og puber, og utested, som diskotek, nattklubber og lignende stenges ned.

• Butikker stenger. Med unntak av: Apotek, matvarebutikker, utsalgssted for dyrefor, bandasjister, optikere, vinmonopol, bensinstasjoner, salgsvirksomhet til landbruk og dyreproduksjon, lager- og grossistdelen i byggevareforretninger som selger til håndverksvirksomhet og lignende.

• Nedstenging av treningssentre, bibliotek, svømmehaller og lignende, bowlinghaller, lekeland, fornøyelsesparker og lignende, museer, kino, teater, kultur- og underholdningssteder, og andre offentlige steder og virksomheter der det foregår kultur-, underholdnings- eller fritidsaktiviteter som samler mennesker innendørs.

• Arrangementsstopp. Det er ikke tillatt å gjennomføre arrangementer, med unntak av begravelser og bisettelser.

• Stans i idrett- og fritidsaktiviteter. Det er ikke tillatt å organisere idrettsaktivitet for voksne eller barn. Det samme gjelder fritidsaktiviteter som organiserte øvelser, trening og prøver for kor, korps og teater.

• Påbud om hjemmekontor. Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig. Arbeidsgivere skal kunne dokumentere at det er gitt beskjed til de ansatte om hvordan dette skal gjennomføres i virksomheten.

• Skjenkestopp. Serveringssteder som har skjenkebevilling etter alkoholloven kapittel 4 og 5 skal ikke utøve skjenkebevillingen.

• Munnbindpåbud. Når det ikke er mulig å holde minst én meters avstand, ut over kortvarige passeringer til andre enn husstandsmedlemmer, skal det brukes munnbind i butikker, i fellesarealene på kjøpesentre, på serveringssteder, taxi, i tros- og livssynshus, på kollektivtransport og innendørs stasjonsområder, og i lokaler for kultur-, sports- og fritidsaktiviteter. Gjelder ikke de under 12 år, eller andre med gyldig grunn.

• Undervisning. Universiteter, høyskoler og fagskoler skal holde sine lokaler stengt for elever og studenter, slik at undervisningen skjer digitalt.

Rødt nivå på barnehager og skoler

• Tønsberg innfører rødt nivå på videregående skoler. Dette gjør vi for å lette trykket i kolletivtrafikken, og for å stanse flyten av elever mellom kommunene.

• Kommunen har også bestemt at det innføres rødt nivå på barnehager, barneskoler og ungdomsskoler i Tønsberg fra og med fredag 5. mars. Barnehager og skoler informerer foreldre, foresatte, barn og elever om hvordan dette skal gjennomføres.

Kilde: Tønsberg kommune

Én-til-én virksomheter holder åpent

Virksomheter som frisør, hudpleier, tatovører, samt helsefaglige virksomheter, som fysioterapeuter, kiropraktorer, fotterapeuter, bør innføre forsterkede tiltak. Disse innebærer blant annet bruk av munnbind i situasjoner der det ikke er mulig å opprettholde 1 meters avstand eller å redusere eller midlertidig fjerne behandlingstilbud som innebærer nær kontakt ansikt-til-ansikt. Virksomhetene vurderer selv behovet for stenging.

Les også

Det blir rødt nivå for barnehager, barne- og ungdomsskoler. Det betyr mindre grupper og mer avstand

Kommentarer til denne saken