Mistet gassgrill fra biltaket på motorveibrua og kjørte videre – to biler kjørte på grillen

En mann i 70-årene kjørte søndag formiddag på motorveibrua i Drammen da gassgrillen han hadde festet på taket falt av. Selv kjørte han videre, bak kom to biler som begge kjørte inn i grillen som da lå i veibanen.

DEL

(Drammens Tidende) DRAMMEN: Det er alltid en god leveregel å sikre lasten forsvarlig. En mann i 70-årene som søndag formiddag kjørte på motorveibrua i Drammen opplevde selv hvor ille det kan gå.

Han kjørte i sørgående retning med en gassgrill festet til taket. På motorveibrua falt den av.

– Det er to biler som har kjørt på denne grillen. Politiet har vært på stedet, ryddet opp i veibanen og lagt grillen ut på skulderen. Så skal Veitrafikksentralen ta ansvar for å få fjernet den permanent, sier Øystein Eikedalen, operasjonsleder i Politiet Sør-Øst, til Drammens Tidende.

Kjørte videre – ble stoppet i Sande

Dette førte ikke til noen personskader, men for de to bilene som kjørte inn i grillen medførte det materielle skader.

Mannen i 70-årene kjørte imidlertid videre etter hendelsen. Politiet hadde fått en del opplysninger om kjennetegn på kjøretøyet.

Det gjorde at de fikk stoppet mannen i Sande.

– Det blir opprettet en sak på ham, sier Eikedalen.

– Dette har skapt trafikkfarlige situasjoner. Og det førte til mindre skader på to kjøretøy, sier han.

Anmeldes for dårlig sikring

Han forteller at det er viktig å sikre lasten når man er ute og kjører. Og det er kanskje ikke så vanlig å feste gassgriller på taket?

– Du må i alle fall sørge for at den ikke faller av. Kanskje det ville vært lurt å demontere den og få den inn i bilen i stedet, sier han.

Føreren av bilen anmeldes nå for dårlig sikring av last.

Artikkeltags