Bensinprisen etter klokken 13.00 mandag på Circle K Heimdal: 16,43 kroner. Dieselpris: 15.52 kroner.

Det betyr at bensinstasjonen i krysset mot Kilen ligger sju øre over selskapets offisielle listepris på bensin, og seks øre over på diesel.

Se skjermdump lenger nede i saken

På hjemmesiden til det canadiske selskapet framgår det at drivstoffprisen mandag ble satt opp med 15 øre for bensin og 12 øre for diesel.

Like ved ligger den ubetjente bensinstasjonen St1, der prisen var henholdsvis 15,09 for diesel og 15,99 for bensin. Også Esso har tilhold på Kilen, og har en pumpepris på 16,35 kroner literen for bensin og 15,40 kroner for diesel.

LES OGSÅ: Våpenhvilen i bensinkrigen brutt to uker ut i 2018

Høyere inne i byen

UnoX-stasjonen i Nedre Langgate holder ofte byens laveste priser, men mandag lå pumpeprisen der 22 øre høyere for bensin og 21 øre høyere for diesel sammenlignet med St1 på Kilen.

 

Regionsjef Irene Johanson i Uno-X medgir at mandagens priser ligger svært høyt, men hun kan huske at de faktisk har vært enda høyere.

– Prisnivået blant stasjonene i Vestfold er ganske likt, og fylket ligger ikke spesielt høyt sammenlignet med andre regioner i Norge, sier Johanson.

– I dag gikk jo prisene opp ved 13-tiden, hos alle. Mange ligger vel på listeprisen akkurat nå. Dette skjer etter at Circle K, som er markedsleder, gjorde om på prispolitikken før jul. Deretter ble listeprisen satt noe ned.

– Men nå er listeprisen høy?

– Ja, den er høyere enn vi har sett på en stund. Dette blir også påvirket av oljeprisen og dollarkursen. Den internasjonale uroen vi har sett den siste tiden påvirker også prisene, sier regionsjef Irene Johanson i Uno-X.

Økte fra i fjor

Kommunikasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Circle K Norge skriver i en e-post at differansen mellom listeprisen og pumpeprisen skyldes transportpåslag.

– 16,37 kroner på bensin og 15,46 kroner på diesel er ikke all time high, det hadde vi i fjor høst, skriver han.

– Våre veiledende priser har økt de siste to månedene, det skyldes kombinasjonen økt oljepris og dollarkurs. Innkjøpsprisene vår er også drevet av tilbud og etterspørsel. Vi handler som kjent våre ferdigraffinerte produkter i et internasjonalt marked.

Lokalt er det konkurransen i mikromarkedet som avgjør prisene på pumpene. Dagens priser i Tønsberg-området reflekterer prisoppgangen i dag.

Saken fortsetter under bildet

 

På Statistisk sentralbyrås nettside framgår det at dagens drivstoffpris ligger høyt over snittet det siste året. I mars 2017 lå den gjennomsnittlige prisen på 14,61 kroner, samme måned i år på 14,93 kroner (begge gjelder bensin). Dieselprisen økte fra 13,50 til 14,12 kroner i gjennomsnitt. Salget av bensin økte med 2,3 prosent, dieselsalget med 2,5 prosent i denne måneden sammenlignet med mars 2017.

LES OGSÅ: Nikolai ble fakturert for høyere bensinpris enn skiltet på Esso lokket med